Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności, suchość w ustach i kołatanie serca

Gość PiotrekOne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PiotrekOne

Witam. Moje kłopoty zaczęły się w ubiegłym roku w styczniu podczas pobytu w górach. Wracając w nowy rok do domu poczułem się na początku tylko trochę źle zaczęło mi się robić gorąco uczucie niesamowitego zmęczenia lęku do tego bardzo dziwna praca serca. Wystraszyłem się bardzo a mój stan się bardzo pogarszał więc wezwałem karetkę. Po przewiezieniu na SOR stwierdzono że nic mi nie dolega lekarz przepisał mi magnes i kazał jechać do domu. Niestety dobrze się nie czułem za kierownice już nie usiadłem. Na drugi dzień po powrocie z gór znów to samo bardzo złe samopoczucie wręcz trudności z normalnym oddychaniem no i te uczucie młtoka w miejscu gdzie jest serce. Przez około miesiąc czasu odwiedzałem lekarzy i robiłem badania z których nic nie wynikało. Po jakimś czasie objawy trochę ustąpiły przestałem się tak źle czuć. Wczoraj podczas powrotu z warszawy znów się to przydarzyło najpierw miałem problem z suchością u stach(brakowało mi śliny) potem miałem problem z przełykaniem musiałem wziąć dużego łyka wody żeby móc przełknąć do tego tak jak by bałagan w oczach nie to żebym nic nie widział bo widziałem tylko nie mogłem się skupić na jeździe bolało mnie prawe oko tak jak by je ktoś od środka wyciskał no i najgorsze z tego zestawu to praca serca waliło mi tak mocno i szybko ciężko mi to opisać ale czułem jakby całe ciało mi od tego *pracowało*. No i tak znalazłem się na SORze dojechałem tak jakoś o własnych siłach z tym że praca serca zdążyła się już ustabilizować. Ciśnienie w momencie przyjmowania mnie na SOR było w coś około 110/65 pulsu niestety nie pamiętam. Wpiszę też wyniki badań które mi zrobiono może ktomuś coś zaświta bo naprawdę ciężko jest tak żyć a takie *napady* czasem mi się zdarzają i już po prostu czasem to już mi się wydaję że to z moją głową coś jest nie tak. W linku poniżej są moje ostatnie wyniki które zrobiono mi w szpitalu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/542f284a40efcbb3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5cc66a380225c101.html

Witam, skoro badania wychodza w porzadku to znaczy ze jestes fizycznie zdrowy. tez mam rozne objawy somatyczne i fizycznie jestem zdrowa, a dolegliwosci mam na tykle dziwne ze myslalam ze jestem na cos chora bo to nie mozliwe zeby tak sie czuc....( o objawach mozesz poczytac na moim profilu) z racji tego ze lekarze mowili mi ze wszytsko jest dobrze postanowilam pujsc do psychologa, po zrobieniu mi testu klinicznego stwierdzila ze mam wysoki poziom leku, teraz zaczelam psychoterapie.... zobaczymy jakie beda efekty. Bo lęk moze sie tragicznie objawiac i nie dac nam normalnie zyc, polecam rowniez metody relaksacyjne. jesli chcesz ze mna o tym porozmawac zapraszam na gadu 38960469. doskonale Cie rozumiem wiedz ze jestes sam. Pozdrawiam