Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny, kłujący ból z prawej strony żeber

Gość bambam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od pewnego czasu dokucza mi silny kllujacy ból z prawej strony żeber (na odcijku wysokości końca klatki piersiowej w dół żeber) najbardziej dokucza mi z samego rana przy schylaniu się ale z dnia na dzień czuje jak mi się pogarsza i czuje go nawet w dzień. Myślałem że spowodowane jest to papierosami wiec postanowiłem rzucić i nie pale drugi tydzień a o dziwo ból się tylko nasila... nie mam niestety możliwości wizyty u lekarza gdyż jestem za granicą i do kraju wrócę dopiero jakoś pod koniec lata. Chciałbym podkreślić ze uprawiałem sport x6 w tygodniu siłownia plus cardio a od pewnego czasu mam przestoj spowodowany kontuzja i problemami natury osobistej (brak czasu i pieniędzy ). Trzymałem rygorystyczne dietę a teraz niestety życie sprowadzili mnie do poziomu szaraka i musze się zadowala tym co mam :( proszę o pomoc

Mam teraz trochę problemów i żyje w ciągłym stresie. A jeżeli chodzi o bóle mięśni to napewno to nie jest to. To żaden mięsień bardziej narząd wewnętrzny.... i tego się obawiam.... mogę tylko dodać że od czasu do czasu mam też dziwne skurcze w tym miejscu tj.okolice gornej partii mięśni brzucha (coś jak tik nerwowy spowodowany niska ilością magnezu np. Skacząca powieka )

Przepraszam ale nie mogę się zgodzić... dobrze wiem jak czuje się balacy mięsień i jestem na 99% pewny ze to nie jest to. Napisałem ze zdarza się podobne odczucie a nie ze skacze mi mięsień... z resztą przy tego typu tikach i skurczach jest to widoczne kiedy obserwujemy dane miejsce a w moim wypadku tego nie zauważysz ...

Po 1 jestem za granicą wiec nie ma tu złotówek po co ma dać taki plaster jeżeli to coś w środku mnie boli i czuje to wyraźnie.. dzisiaj się pogorszyła sytuacja... będąc w pracy nie mogłem nnormalnie mówic bo zabieralo mi powietrze :/ jakby coś uciekało mnie w klatce plus ból w wyżej juz opisanym miejscu.. musiałem się zwolnić bo nie wyrabialem juz... ból czuje raz mocniej raz mniej ale teraz odczuwalny jest już cały czas czyli się raczej nie polepsza... z góry mowie ze nie ma opcji na wizytę u lekarza gdyż nie jestem zarejestrowany a do kraju zjechać także nie mogę bo musze spłacać zaległe rachunki.... proszę pomóżcie bo naprawdę zaczynam się bać :/

Wszystko rozumiem ale jak ktoś ma ci pomóc prze internet ?Gdzie dokładnie boli ,napisz dokładnie ,w stosunku do np.pępka czy mostka a nie żeber bo zebra są od góry do dołu i ciężko wymyśleć po twoim opisie gdzie dokładnie ciebie boli ? Czy boli non stop ,czy po jedzeniu czy nie ,czy przy ruchu ,w nocy ?

Pisałem już przecież ze boli mnie deczko niżej od języczka splotu słonecznego z prawej strony. Ból najczęściej i najbardziej odczuwalny był po nocy tj. Np przy zakładaniu skarpetek kiedy się pochylalem. Później zazwyczaj mijał i nie ddokuczal do następnego poranka. Od pewnego czasu jednak miałem lekkie przebłyski nawet w pracy przy wiekszych skretach tulowia czy głębszym pochyleniu.... teraz jednak boli cały czas z tym ze z różną intensywnością (najbardziej odczuwalny dalej jest po przebudzeniu później w ciągu dnia bywa różnie). Mam siostrę w służbie zdrowia która mówi ze mogą to być wrzody żołądka i każe mi jechać do polski na badania ale ja nie mogę sobie na to pozwolić w najbliższym czasie. Mogę dodać tylko ze nie jem śmieci odzywam się praktycznie samym ryżem i tuńczykiem z warzywami. Fajek nie pale dalej... alko tez w 0 nie wiem co się dzieje ale już drugi dzień w pracy przez to musiałem odpuścić....

[Powiem ci tak ,w okolicy którą opisujesz może cię boleć żołądek -chociaż wtedy bardziej lewa strona -no ale przyjmijmy ,wątroba ,woreczek żółciowy i trzustka .Kup w aptece odpowiednik naszej No-spy ,poszukaj sobie w goglach substancji składowej i pokaż w aptece ,jeśli będzie to na rp.to wytłumacz pani żeby dała coś o podobnym działaniu .A może ktoś z kolegów ma przy sobie to pożycz .Po drugie kup coś w skłdzie z Omeprazolum 20,Pantoprazolum 20(jedną z tych dwóch substancji )i bierz na czczo codziennie rano .Jeś,li nie będą chcieli sprzedać to kup coś w podobie do naszego Ranigastu -tez może kumpel jakiś ma to niech ci pożyczy Czyli to na czczo pół godziny przed posiłkiem czy kawą a Nospę potem do śniadania i do kolacji .Pobierz kilka dni i zobacz .Innego wyjścia nie widzę .Jeśli nie minie to nie masz innego wyjścia jak iść na usg .Mam też nadzieję że prokurator mnie nie znajdzie :)Powodzenia .Acha jeśli to nawet pomoze to i tak musisz iść do lekarza po powrocie .Możesz też coś na wątrobę jakiś Esseliv czy coś takiego ,wygoogluj nazwę handlową i bierz zgodnie z ulotką .

Jeżeli to wrzody to raczej nie mogę jeść tyle tabsow dziennie... mam leki osłonowe na wątrobę silimax i sylimarol. Ale co do nospy i reszty raczej się wstrzymam bo mogę tylko pogorszyć sytuacje. Nie uwazasz ? W ostateczności będę zmuszony wrócić do Polski Ban jakiś czas

Nie wiem czemu tak sądzisz bo omeprazol i pantoprazol jest stosowany właśnie w chorobie wrzodowej ....Dla mnie nie masz wrzodów bo bolało by ciebie bardziej po lewej stronie i bóle nasilały by się na czczo ale nigdy nie wiadomo ..No -spa również relaksująco wpływa na żloładek ,poza tym jeśli masz zapalenie woreczka żółciowego to powinna pomóc .Została ci w twoim przypadku metoda prób i błędów .Są to leki stosowne w tego typu przypadkach no ale jak chcesz ,to wszystko z mojej strony ,więcej pomysłów nie mam .Musisz w takim razie poradzić sobie sam .

Najpierw się pytasz,a jak ci ktoś coś radzi, to kwestionujesz.Nikt tu nie jest jasnowidzem i nie powie ci zaocznie co ci jest: czy wątroba czy pęcherzyk żólciowy...czy coś innego.MUSISZ zrobić USG jamy brzusznej i bad. krwi. Tylko na tej podstawie można coś rozpoznać.Na rzie tylko odpowiednia dieta,ale pomoc ci szybko potrzebna jeśli nie chcesz wylądować w szpitalu .