Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niepokój i brak poczucia bezpieczeństwa po śmierci rodziców

Gość ontakitam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ontakitam

Witam, mam nadzieje ze znajde tu osoby które mnie rozumieją.. mam 21 lat i od dwóch lat nie mam już żadnego rodzica bo mi zmarli przez choroby. Od pewnego czasu brakuje mi poczucia bezpieczenstwa, mimo ze jestem w zwiazku tp nie jest to samo, boje sie gdy będę mial jakieś problemy to zostane sam z wszystkim, gdy spędzam czas u rodziny dziewczyny czuje sie bezpieczny, ale w domu gdy mam odbierać choćby glupia poczte poleconym, albo wyświetla sie na telefonie nie znany numer to juz wpadam w panikę ze to cos zlego...jak mam sobie z tym radzić bez tabletek żadnych? Do momentu jak zaloze swoja rodzine te uczucie chyba będzie za mna chodzic :(

Z dziewczyną tez o tym porozmawiaj,aby zrozumiała co czujesz,ona też może ci pomóc.Jeśli ma mądrych rodziców,,którzy dobrze rozumieją twoją sytuację życiową, też mogą ci okazać wiele dobrych uczuc. A co ty sam możesz zrobić dla siebie? Nie wiem jaki tryb życia prowadzisz , ale myślę,, że powinieneś jakiś sport uprawiać ,np. plywać ze dwa razy w tyg. jeśli umiesz pływać,albo biegać czy jeździć rowerem .Ruch relaksuje i oddala złe mysli. Rozumiem twoje położenie , bo mam sąsiada - chłopaka,który w wieku 8 lat stracił tatę i brata, a mama popełniła samobójstwo gdy miał 13 lat. Wcześnie się ożenił,dziś ma już troje dzieci i jest szczęśliwy w swojej rodzinie.Gdy będziesz miał swoje dziecko na pewno twój stosunek do świata sie zmieni. Mam nadzieję, że masz stabilną sytuację finansową, bo to też ważne.