Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie i zaroty głowy po wstaniu z pozycji leżącej

Gość Emilkaa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ;) piszę do Was z następującym problemem: od jakiegoś czasu mam dość niskie ciśnienie (90/60 czasem niższe), kiedy wstaję z pozycji leżącej kręci mi się w głowie, robi się słabo (zdarzyło się omdleć). Mam dopiero 18 lat i jestem drobnej budowy (szczupła, niewysoka), byłam u lekarza (jeszcze u pediatry) powiedział, że mój układ krwionośny jest nierozwinięty, a niskie ciśnienie w moim wieku jest dobre, i stąd moje pytanie, do kiedy układ krwionośny się rozwija? I czy faktycznie niskie ciśnienie w moim wieku jest dobre? Chciałam też dodać, że zdarzalo mi się to już wcześniej 2 albo 3 lata temu ale przeszlo. z góry dziękuję za pomoc.. ;)

Nie wstaj z łóżka gwałtownie,ale powoli,usiądź na chwilę i dopiero wstań.Wtedy nie będzie się kręciło w głowie.Jesli z powodu niskiego ciśnienia jesteś senna,to rano wypij szklankę naparu z ziela rozmarynu, który podnosi ciśnienie mniej więcej o 10.Nie pić wieczorem! Czy były robione jakieś badania krwi/?

Staram się nie wstawać, ale zastanawiam się do kiedy będę musiała na siebie uważać, żeby nie wstawać Badania były robione, ob 13(norma do12) więc niewiele podwyższone gran. kwasochłonne 2%(norma od3) gran. segmentowane 78%(norma do 60) limfocyty 1,4 (norma od 1,5) neutrofile 72% (norma do 60) wszystkie inne podstawowe też, włącznie z crp i glukozą