Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość TESA 10

Rekomendowane odpowiedzi

wszystko zaczeło się 12 lat temu na samym początku napadowe migotanie przedsionków puzniej w bardzo szybkim czasie się utrwaliły moje serce biło jak oszalałe zadne leki nie pomagały to był naprawde koszmar i to wtedy trfiłam do ochojca gdzie wszczepiono mi na początek stymulator a za miesiąc wykonano ablacje łaczza przedsionkowo-komorowego utworzono blok nadkomorowy tak jak to mój lekarz muwi uratowano mi wtedy zycie ale nadal moje zycie wiele sie nie zmieniło bardzo się męczyłam zero tolerancji jakiego kolwiek wysiłku zawroty silne az do omdlen postanowiono wstrzepic mi wtedy stymulator z funkcją resynchronizacji nie jest to łtwe zycie ale się juz z tym nauczyłam zyc ciesze się kazdym dniem tym lepszym jak równiez gorszym mam równiez niedomykalnosc zastwki mitralnej 2 3 stopnia trdzielnej 2 3 stopnia oraz aortalnej 2 3 stopnia stanpo ostrym zespole wiencowym niewydolnosc serca nyha 3 stopniajezeli ktos ma podobne problemy hetnie posłucham jak sobie radzi z tymi problemai teresa

Witam Tesa, Proponuje być w dobrym kontakcie ze swoim lekarzem. Poza wszczepieniem urządzenia resynchronizującego, otrzymuje Pani prawdopodobnie jakieś leki. W zależności od Pani stanu zdrowia rodzaj leków i ich dawkowanie może się zmieniać. Oczywiście, rozmowa z innymi pacjentami może być dla Pani przydatna. Niektórzy ludzie chodzą do przychodni bardziej dla rozmów w poczekalni z innymi pacjentami, niż dla odwiedzenia lekarza. Pomimo wszystko, gabinet lekarski jest najlepszym miejscem do omawiania swoich problemów zdrowotnych.

WITAM BARDZO SERDECZNIE.Od 12 lat mam problemy sercowe.Jestem po dwóch ablacjach nieskutecznych i kardiowersji też nieskutecznej.Migotanie jest już utrwalone.Nie mogę mieć kolejnej ablacji bo mogłoby to zaszkodzić.Jak pracować do setki jeśli dożyje,jak żyć jeśli nie można normalnie funkcjonować,żioła?Jakie,czy pomogą?.Mam 43 lata.Męczę się z tym od wielu lat.Może ktoś poradzi coś skutecznego?.Proszę.

Malgola , a dlaczego masz pracować do setki ? Ja mam 61 lat i utrwalane migotanie przedsionków prawie 2.5 roku. Utrwaliło się samo po 10 -cio letnim miganiu napadowym. Moi lekarze kardiolodzy ,z ktorymi miałam stycznośc nie proponowali mi ablacji ponieważ uważali , że będę miała więcej szkody niż pozytku. Żyje normalnie jak sie tylko da , wiadomo mam świadomość , że miga bo czuje często nierówne bicie ale cóż innego mi pozostało . Póki co nie ma żadnych skutecznych leków aby wyleczyć migotanie tylko je złagodzic aby móc normalnie funkcjonować. Ja funkcjonuje bez leków. Ziołowych tez nie ma ale ja stosuje mieszanki ziolowe ( gotowe np, cardiol c czy tam gdzie jest głóg , jemioła , dzika róża ), ktore łagodzą i wzmacniaja serce . Te ziółka pije ok, 2 miesiace i robię przerwę i dlatego mam serce mocne czyli w dobrej kondycji. Pije też co rano miod. Aha i ruch wszelaki związany z obowiazkami domowymi plus spacery połaczone z zakupami codziennie .

Miód należy wrzucic do pół szklanki zimnej przegotowanej wody [rzepakowy lub malinowy] ,niech stoi do rana. Rano zamieszać i wypić na czczo.Może być z sokiem z cytryny. W jednej z książek zielarskich jest mieszanka usprawniająca pracę serca: ziele głogu,ziele serdecznika i korzeń waleriany.Proporcja--1:1:1.Łyżkę ziół zalewamy szklanką wrzątku.Pod przykryciem trzymąć 15 min.Odcedzić,pić 2 x dziennie po szklance.Nigdzie nie ma kon kretnej mieszanki na migotanie.

Brawo MARY10 I 444 obydwie wypowiedzi z 2014-07-18: Ja mam inna tez chorobe, dlatego od dawna zmienilem moja diete. Glownie zdrowa zywnosc, bez kurczakow I wieprzowiny. Leki glownie homeopatyczne. Codziennie 1 godz. rano I 1 godz. wieczorem -cwiczenia rehabilitacyjne. Wspieram 85-letnia starsza siostre. Zbyt malo chodze a to tez jest bardzo wazne. tadeusz87.

Mam 68 lat od 3 lat utrwalone migotanie przedsionków, czuję się źle mam zachwianie równowagi, bóle głowy. Biorę xarelto 20 przeciwzakrzepowe oraz Betaloc Zok 100 , średnie tętno z holtera 102, ciśnienie 90/70. komentarz lekarza z holtera : W tracie całego zapisu migotanie przedsionków.Liczne okresy szybkiego migotania przedsionków. Liczna extrasystolia komorowa układająca się w pary,bigeminie,trigeminie i nsVT.Pauzy max do 2,5s w godzinach nocnych i porannych.Mam prośbę do dr.Marek Kośmicki czy lek Betaloc Zok 100 jest właściwy