Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Betalocu zok 50

Gość Kamcia

Rekomendowane odpowiedzi

po badaniach , lekarz przepisał mi betaloc zok 50 raz dziennie. Mam tachykardie ( nerwicowa)czy to dobry lek? jak długo go mozna brac i czy macie po nim skutki uboczne????. Czy trzeba jakos specjalnie uwazac przy tym leku , alkohol oczywiscie wykluczony ale np leczenie zebów w znieczuleniu?dzieki
Witaj, ja tez dostałam ten lek i mam po nim wszystkie efekty uboczne, osłabienie, zmęczenie, zawroty głowy, deprecha, bezsseność. Mam ochotę odstawić ten lek, no ale właśnie czy można, wizyta u lekarza obowiązkowa, a tak nie lubie....
Też go zażywam w tej samej dawce - zmniejsza ilość dodatkowych uderzeń ale po kilku m-cach tak jakby przestaje działać (u mnie) i muszę zmienić a po jakimś czasie znowu wracam i znowu działa. Dziwne ale prawdziwe. Można leczyć zęby w znieczuleniu miejscowym (robiłam to kilka razy) a nawet miałam znieczulenia ogólne do zabiegów, np do gastroskopii. Myślę, że mała ilość alkoholu rozłożona na parę godzin nas nie zabije. Właśnie się wybieram na wesele i co szampana czy drinka mam się nie napić (po raz pierwszy od lat)? Co do skutków ubocznych - też mam kłopoty ze snem ale to może generalnie po beta-blokerach. Wydaje mi się, że jak go zażywam częściej czuję bóle w klatce piersiowej typu kłucie, gniecenie. Pozdrawiam was.
Ja zażywam 100-ke, a i piwko lubię wypic (i to nie jedno) wszystko jest oki. Ciśnienie jest na przyzwoitym poziomie (nawet na kacu). Fakt jestem dość młody i może nie wpływa to tak (alkohol + leki) na wątrobe. ale carpe diem. pozdrawiam na coś trzeba umrzeć. (tak wiem jestem optymistą)
Witam. Biore Betaloc ZOK 50 2 x dziennie od okolo 5 lat i szczerze mówiac nie widze u siebie zadnych zlych reakcji. Cisnienie w normie, sen niezly ( jak na mój wiek - 49 lat), alkohol okazjonalnie pije, znieczulenie u dentysty stosuje, tetno spokojne. Mysle ze to indywidualna sprawa czlowieka i jego organizmu. Pozdrawiam i zycze zdrowia.
witam ja brałam Betalok zok 50 przez 4 lata czułam się okropnie szumy uszne ciągle zmęczenie napady łzawienia oczu przytyłam i to dużo ponad 10 kg stawałam się bardziej nerwowa brak spokojnego snu teraz biorę lokren 20 i czuję się znacznie lepiej biorąc betalok u okulisty przy zakropieniu oczu robiło mi się słabo więc ten lek na każdego z nas będzie działał innaczej jedni sobie go chwalą inni nie zyczę choruszką zdrowia i pozdrawiam,
witam, ja biorę Betaloc zok 50 drugie opakowanie i jest lepiej jak przy pierwszym bo przy pierwszym opakowaniu to miałam prawie wszystkie skutki uboczne:( a teraz serce znacznie spokojiejsze ale zdarza sie ze zakłuje albo szybciej zacznie bic. Od roku mam problem z napadowym szybkim biciem serducha, kłucie , pieczenie , duszno sie robi , kołuje sie w głowie i rózne inne a lekarz na to ze na tle emocjonalnym . Fakt jestem nerwowa i duzo sie w moim zyciu ostatnio dzieje wiec moze skumulowaly mi sie nerwy i stad te problemy z sercem-zwariowało. Na sylwestra piłam pare łykow alkoholu bo bałam sie ale czułam sie dobrze. Jestem ciekawa ile trzeba brac taki lek zeby sie wykurowac bo jestem jeszcze młoda i chciałabym cieszyc sie zyciem ia nie brac leki:( pozdrawiam chorutkich. W kupie siła!!
Gość Angie_18
A ja mam takie małe pytanko co do tego leku - mam nadciśnienie, skurcze dodatkowe komorowe a ostatnio doszły mi w nocy bloki przedsionkowo-komorowe II stopnia Mobitz II, a w ulotce napisane jest że w przypadku bloków II i III stopnia przyjmowanie leku jest przeciwwskazaniem - jak mam to interpretować? To moje pierwsze opakowanie, ciśnienie mi się zmniejszyło ale doszły bóle w klatce piersiowej i głowy, zmęczenie i takie tam...
Gość Angie_18
Skurczy mam ciągle ponad 7% tj. ok 6000 (wiem że mało ale nie chce spaść...) a bloki miałam na razie 2 - jeden 2,1 sek a drugi 1,67 sek. Ale jest podejrzenie że moja utrata przytomności przez którą znalazłam się w szpitalu była wywołana dłuższym blokiem... oprócz tego betalocu 50 biorę jeszcze aspargin i hydrochlorothiazyd
Witam. Mam 20 lat. Po wizycie w szpialu (czestoskurcz nadkomorowy) bylem u kardiologa ktory po osluchaniu stwierdził ze to arytmia, zalecil przyjmowanie wlasnie 1x dziennie tego leku plus na nadcisnienie tritacet? (jego odstawilem bo kupilem cisnieniomierz i po zazywaniu tego leku cisnienie skurczowe spadalo do 100). Betaloc dzialal przez kilka m-cy, zdazylo sie ze nie wzialem rano to popoludniu zrobilo mi sie tak slabo ze czulem jakbym schodzil. Obecnie ten lek przestal dzialac powrocily dolegliwosci zanim nie zaczalem zazywac tego leku tj. nierowna praca serca, bol w klatce, i doszly dodatkowe i to chyba te uboczne skutki jak pieczenie, klucie a bole prawie caly dzien i tak juz przez tydzien. Udalo mi sie wyblagac wczesniejsza wizyte u specjalisty (za kilka dni) i zobacyzmy co powie Bieganie dluzsze wykluczone, podnoszenie ciezkich rzeczy tez.. W tym wieku takie ograniczenia jak u starego dziadka, a chciałbym korzystac z zycia aktywnie, powodzenia dla wszystkich i zdrowia!
Witam wszystkich bardzo serdecznie!!! Miesiąc temu dowiedziałam sie ,że mam wypadanie płatka sercowego... Straszny ból, kłucie w klatce ucisk nie dawały mi spokoju. Po wizycie u kardiologa załamałam się jeszcze bardziej, nie dość że mam silną nerwice to jeszcze na dodatek ,,płatek,, mi wypada!!! Biorę magnez, potas i Betaloc... Nie wiem co ma myśleć na ten temat, czytam duzo ale i tak mam mętlik w głowie. Jak mam teraz z tym żyć, co mi wolno a co nie??? W sumie od lekarza nie dowiedzialam się niczego konkretnego na temat mojej wady serca;-( Proszę o jakieś informacje bo zwariuje.. cały czas mnie kłuje w klatce, mam lęki!!! Czy te leki są dobre??? czy moge lączyć je z tabletkami anty?? Pozdrawiam wszystkich i czekam na jakieś wskazówki.

Pelasiu 22 - to typowe objawy nerwicy- 4torebeczki melisy zalane wodą około 1/2 szklanki p/około 3 minuty , 3 razy dziennie + rano magnez, wieczorem potas - poprawa już w drugim dniu , i tak przez miesiąc , po miesiącu 3 torebeczki rano i wieczorem wystarczą ale nie mniej magnez i potas nie wolno odstawiać, ta metoda leczenia jest nie do przestania , co prawda nie ma skutków ubocznych i jest tania (melisa w biedronce to koszt około 2zł / opakowanie) magnez w lidlu około 3zł ale w stanach silnego zdenerwowania trzeba pić 4 melisy 3 razy dziennie - leczenie jest bardzo szybkie i skuteczne, i najważniejsze -spokojny sen pozdrawiam

Witam mam 16lat i mam zespol wpw jest to wada serca(arytmia) przyjmoje leki betaloc zok 50 preductalmr i magnez magne b6 juz 2 miesiac chcialbym wiedziec czy pry przyjmowaniu tych lekow można pic alkochol ? przyznam ze ostatnio mam skoki cisnienia odczuwam zmeczenie nie chce mi sie rano wstawac pozdrawiam tych ktorzy chca korzystac z życia ale nie moga przez takie choroby damy rade!

Ja powiem tak Betaloc działał na mnie okej, brałem go na nadciśnienie chlałem dużo przy nim i nigdy jakiegoś problemu, można nawet stwierdzić że wzmacniał jego działanie. Oczywiście nie zalecam pić codziennie xD. Mówie tylko że jak czasem się napijesz przy nim to nic nie będzie, byle by to nie było odrazu po przyjęciu leku :d

Gość wkurzonyMax

Witajcie. Przerabiałem Betaloc 50 i 100 (kilka lat), wcześniej Sectral, od pół roku biorę Lokren 20. Pytanie bezpośrednio do męskiej części respondentów, żeńska część może zna odpowiedź z obserwacji: jak wygląda u was sprawa potencji i erekcji po długotrwałym przyjmowaniu b-blokerów? Pozdrawiam :(

Witam, Temat taki troche rzuciles intymno-osobisty mozna odpowiedziec, ze przy nas partnerki musza sie bardziej starac :) a tak na powaznie to ja biore Betalok Zok 50 od 3 lat i lekarz uprzedzal o tym. Majac 40lat nie mam pelnej erekcji ot tak na zawolanie jak w wieku 20lat (choc z rana to i owszem :)) ale co wazne, tez nie widze roznicy po braniu leku. Watek chyba byl juz kiedys poruszany, natomiast powiem szczerze, ze ja mam z tym inny problem mianowicie taki, ze musze aktywowac mocno druga strone bo po prostu jak daje na maxa to wtedy podczas duzego wysilku lapie mnie dodatkowe i wtedy musze zwolnic przerwac i to dla mnie jest wiekszym problemem

Gość NessunDorma

Mam tachykardię i wypadanie płatka. Wystąpiło u mnie większość skutków ubocznych tego leku, ale i tak jest on dużo lepszy niż Metocard, który brałam wcześniej. Przede wszystkim po tych lekach jestem okropnie zmęczona, dużo przytyłam, mam duże problemy z koncentracją, pamięcią, bezsennością, drętwieją mi kończyny, wypadają włosy...i mogę tak wymieniać dalej. Człowiek traci po nich dawne życie, osobowość, wygląd i charakter się zmienia, na twarzy odbija się zmęczenie, wejście po schodach męczy bardziej niż dawniej. Od czasu, kiedy je przyjmuję nie zdecydowałabym się nawet prowadzić roweru, nie mówiąc już o samochodzie czy motorze. Kiedyś byłam bardzo aktywna, a teraz czuję się jak staruszka i zastanawiam się czy straty jakie ponoszę przyjmując ten lek nie są większe niż zyski.

Gość zdumionaaa

Jak widze jakie tu pierdoły piszecie to aż się śmiać chce. Naczytacie się tych ulotek a potem macie wszystkie objawy. *Przytyłam 10kg*, *włosy mi wypadają*, * nie mogę spać* - ludzie skąd Wam w ogóle przychodzi do głowy że to od betalocu?? Przytyłaś bo jesz za dużo, nie ma leków powodujących tycie tylko ewentualnie zwiększające apetyt a betaloc do nich i tak nie należy. Włosy od niego nie wypadają i nie ma bezsenności. Jak chcecie się dowiedzieć skąd takie skutki uboczne biorą się na ulotkach to się najpierw dowiedzcie jak i na kim są one testowane. ja osobiście biorę betaloc i skutki zażywania są takie jak można się spodziewać po beta-blokerze, zwolnienie akcji serca, zmniejszenie skurczów, obniżenie ciśnienia. Ludzie nie wkręcajcie sobie wszystkkiego, a nawet jak coś Wam się dzieje to nie przypisujcie wszystkiego lekom. Co do bloku p-k 2 stopnia Mobitz 2 to faktycznie nie powinnaś stosowac takich leków albo pod nadzorem lekarza i kontrolnego holtera co jakiś czas.