Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silne bóle głowy, odrętwienia kończyn i bardzo długie omdlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam pytanie. Otóż kilka lat temu zostalem bardzo Ciężko pobity. Nie zgłosiłem się do szpitala ani na pogotowie lecz ślady widać na mojej głowie do tej pory były to buty z metalowymi czubkami. Od tamtego zajścia minęło już 4 lata ostatni rok to serie napadów odretwien kończyn bądź całkowite odretwienia lewej lub prawej strony ciała Omdlenia z utrata świadomości zdążyły się parę razy na dość długi okres czasu. Robiłem wyniki byłem w szpitalach ani rezonans magnetyczny ani tomografia nic nie pokazaly a wyniki miałem dobre Tak jak Do Tej pory są one w jak najlepszym pożądku. W dzieciństwie przeżyłem zapalenie opon mózgowych w wieku 6 lat równolegle że świnka. Bardzo boję się o swoje życie bo omdlenia zdążyły się też za kierownicą dzięki czemu mam zakaz medyczny prowadzenia pojazdów przez okres jeszcze roku. Bardzo często w dzieciństwiejak i teraz rzadziej puchną mi dłonie bądź stopy co jest dużym utrudnieniem w pracy jako kucharz ponieważ puchną tak że nie da rady nawet zgiac palców. Dodatkowo zauważyłem że ostatniego czasu bardzo trzęsą mi się dłonie a zwłaszcza prawa i jest mi niedobrze czuje metaliczny posmak w ustach. Co o tym sądzie ??

Witam Michala, Proponuje być w stałym kontakcie z neurologiem, to znaczy zgłaszać się na wizyty do neurologa od czasu do czasu. Byc może trzeba będzie powtarzać niektóre z badań, jeżeli omdlenia będą się powtarzały. Warto mieć własny ciśnieniomierz i mierzyć cisnienie tętnicze i tętno i zapisywać wyniki. Prawdopodobnie pracuje Pan w pozycji stojącej w ciepłym lub nawet gorącym pomieszczeniu - to sprzyja zasłabnięciom. Warto robić przerwy w pracy i w przerwie wyjść do innego pomieszczenia lub na dwór. Drętwienie lub drżenie rąk wymaga badań lekarza rodzinnego/internisty. Może warto będzie sprawdzić hormony tarczycy - czy nie ma Pan nadczynności tarczycy? Także warto sprawdzić, czy ma Pan cukier we krwi prawidłowy - czy nie ma cukrzycy i ewentualnych spadków poziomu cukru we krwi?