Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powracające swędzące i podskórne gule na pośladkach

Gość paniA

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy pojawil sie ok miesiaca temu. Na pierwszy rzut oka wygladal jak po ugrysieniu komara czy pajaka -duza wystajaca czerwona plama okolo 3 cm srednicy. Dopiero przy dotyku czuc ze pod ta lekko wystajaca czerwona plama znajduje sie dosc pokazny gul. Potraktowalam amolem kilka dni i zaczelo znikac. Po jakims czasie zauwazylam ze obok pojawilo sie dokladnie cos takiego samego. Tak jakby sie to po prostu przenioslo. Znow amol plus fenistil. Znow zaczelo blednac i zmniejszac sie. I znow po jakims czasie pojawilo sie to samo na drugim posladku. Zrezygnowana znow smarowalam amolem. Wiem ze na pewno pojde do rodzinnego, ale nie ukrywam ze mnie to martwi. Nie jest to bolace , raczej swedzace. Srednica zawsze podobna : wystajaca plama jak ostra rozlana reakcja na ukaszenie owada z podskornym gulem. Czy ktos sie spotkal z czyms takim? Nie zmienialam ani proszku ani mydla, balsamow. Prosze o informacje.

A czy w tych gulach jest ropa ?Czy to są takie *pryszcze *czy raczej tylko swędzą ?Spróbuj natłuszczać jakimś balsamem ,bielizna powinna być bawełniana ,przewiewna a nie ze sztucznych materiałów .Do rodzinnego nie idz ,idz od razu do dermatologa .

A może od obcisłych spodni jak rajtuzy,teraz dziewczyny w takich chodzą,a czort wie z czego są zrobione! Chodż w spódnicy,ale luźnej.Może spróbuj posmarować pomadą ojca Grzegorza, która b. dobrze wpływa na różne skórne dolegliwości.Myj mydłem biały jeleń.Przeczytaj ulotkę o tej pomadzie.Pozdr.

W gulach raczej ropy nie ma. Nic sie nie saczy. No i przy dotyku nie boli a raczej przy ropie by bolalo. Mydlo neutralne kupilam. Uzywam. Na razie znow zeszlo co bylo i znow pare cm dalej tworzy sie nowe. Swedzi. Bielizne uzywam tylko bawelniana. Chyba czas na dermatologa. Dzieki za wszystkie wpisy.

Gość pikuleczka

Witam, czy uporalas sie z tymi gulkami? U mojego 6 letniego synka tez sie pojawily. Na jaderku, pod pacha. Ja mam to samo pod pacha, na piersi. Lekarz rodzinny przepisywal nam rozne masci i syropy ale tp nic nie pomaga. Swedzi strasznie, zwlaszcza przy dotyku. Znika i sie pojawia. Co to moze byc? Dermatolog przyjmuje dopiero od lutego. Pomocy!!!