Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Mati94

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nazywam sie Mateusz mam 20 lat moje problemy zaczęły się od września bardzo bolało mnoie w klatce piersiowej i bardzo obawiałem się że mam raka,w rano co chwilę się budziłem z paniką że zaraz będzie po mnie ale poszedłem do lekarza zrobili mi badania krwi,moczu itd. i Pani doktor stwierdziła że mam chory kręgosłup i wysłała mnie na ćwiczenia do rehabilitanta ale ja stwierdziłem że tego nie potrzebuje i sobie sam ćwiczyłem + grałem w piłkę nożną.Od stycznia zaczęła mnie boleć głowa codziennie.Na początku nie przejmowałem się tym ale później znowu wyszedł strach przed guzem mózgu więc próbowałem o tym zapominać i czasem było ok czasem bardzo się tym przejmowałem,jest czerwiec i głowa mnie już nie boli bardzo tylko czasami gdzieś w głowie mnie zaboli ale ostatnio bardzo zakręciło mi się w głowie i od tego czasu znowu szukanie objawów guza mózgu i wyczytałem że ma się wstręt na światło i od tego czasu zacząłem oglądać w światło i jest jakby wokół tego jakby tęcza w dodatku mam mroczki,oczy mi łzawią a dzisiaj w nocy dostałem bardzo silny atak paniki cały się trzęsłem i serce mi szybko biło i bałem się zasnąć bo zaraz myślałem że dostanę padaczki lub będe wymiotować.Cały dzień jestem spięty,wielki strach że mam guza w głowie brak apetytu ze stresu...byłem pobiegać ale czuję się bardzo dziwnie w dodatku przed oczami czasami coś mi mignie i w chciało mi się wymiotować ale okąpałem się i było trochę lepiej ale dalej mam ogromny lęk i zawroty w głowie(tzn tak mi się wydaje) i co chwilę mi się dźwiga do wymiotów.Jestem infromatykiem i dużo czasu spędzam przed komputerami,staram biegać co 2 dni żeby trochę oderwać oczy przed komputera.Nie wiem co mam robić ten strach mnie zabija i obawiam się najgorszego czyli guza mózgu.Na psychologa mnie nie stać,rozmawiałem nawet z matką to pocieszała mnie że nic mi nie jest że mi sie tak tylko wszystko wydaję ale to mało dało.Wiem że przez internet ciężko podać przyczynę ale czy te wszystkie moje zachowania wskazują na nerwice?

Zapisz się na basen i ze trzy razy w tygodniu pływaj.To zrobi dobrze kręgosłupowi i nerwom.Pływanie rozluźnia wszystkie mięśnie i relaksuje.Zrobiłeś źle,że nie posłuchałeś lekarki i nie skorzystałeś z rehabilitacji.Siedząc godzinami przy komputerze musisz wiedzieć jakie ćwiczenia powinieneś wykonywać codziennie [nawet po kilka razy] , aby utrzymać w dobrej formie kręgosłup jak najdłużej.Idz też do lekarza od rehabilitacji ruchowej,albo doświadczonego fizjoterapeuty, który z toba poćwiczy i nauczy cie potrzebnych ćwiczeń. Myślę, że nie masz żadnej nerwicy, tylko od wgapiania się w monitor[bez robienia przerw] dostajesz objawy typowe dla komputerowców nie dbających o BHP. Oczy i kręgosłup MUSZĄ !!!!! odpoczywać! Co godzinę 5 minut przerwy dla oczu i kręgosłupa.

Hej,dzięki za odpowiedź,za 2 tygodnie wyjeżdżam za granicę do Niemiec i jak przyjadę to zapiszę się do rehabilitanta.Dzisiaj jest trochę lepiej tzn dalej mi się kręci w głowie,mam mroczki,bierze mi się na wymioty ale już nie mam takiego lęku.