Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadkwasota, kwaśność i problemy z żołądkiem a nerwica.

Gość Rafal1999

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafal1999

Zacznę od początku... Mam 15 lat, zawsze bałem się chorób. Pierwsze co mnie naszło, to bóle głowy. Kiedyś miałem bardzo, ale to bardzo mocne bóle głowy - udałem się do lekarza, byłem hospitalizowany (wymiotowałem), zrobili EEG, Rezonans, nic nie zobaczyli - odesłali mnie do psychologa. Ostatnio złamałem rękę. Od razu po wyjściu ze szpitala wpisałem *ból po założeniu gipsu* i szukałem zespołów, chorób które mogę mieć - tak się przejąłem zespołem cieśni nadgarstka, że gips miałem zmieniany 4 razy.. Teraz mam problemy z kwaśnością w żołądku, *gulkami* w kątach ust (ale z tym idę do stomatologa), kwasowym posmakiem w ustach, nadkwasotą.. wyczytałem że mogę mieć jakiś grzyb, nawet są jakieś testy (ale boje się je robić, bo gdyby wyszło że naprawdę mam ten grzyb chyba popełnił bym samobójstwo)... to normalne, mam nerwicę? Ciągle jestem przejęty, na niczym nie mogę się skupić, ciągle śpię, nawet gdy mam lekcję Biologii w szkole i mówimy o sercu, Pani doda coś o jakiejś chorobie to od razu się pocę i boję.... Objawy wskazują na nerwicę? Chciałbym jeszcze dodać, że często *skaczą* mi nerwy, mięśnie..

Kup sobie len mielony i pij przed każdym jedzeniem.Rano na czczo.Łyżeczkę lnu rozmieszać w ciepłej przegotowanej wodzie.Len leczy śluzówke zołądka.,I odżywiaj się wg. diety lekkostrawnej,aby zołądek miał mniej do roboty.Nic tłustego, smażonego ,słodkiego,nie jedz zupy pomidorowej.Zero napojów gazowanych.Możesz pić np. wodę z sokiem z cytryny.Gdy na śniadanie zjesz np. dwa białka z jajek gotowanych na twardo,a do tego kawałek białego sera- nie będzie cię paliło w żołądku, bo to ma odczyn zasadowy,a nie kwaśny.

Gość Rafal1999

*Gulki* mam w jamie ustnej, są wyczuwalne językiem, w kącikach ust - czerwone, nie widać ich, ale są wyczuwalne. Co do diety, dziękuje za tak cenne porady - nie odżywiam się zdrowo, przyznam. Fastfoody jadam bardzo często, dziennie wypijam +3 litry coli... spróbuję. Jeszcze raz dziękuję! :)

Witam, odnawiam wątek, bo chciałbym podzielić się ciekawym odkryciem. Mianowicie na nadkwasote pomagaja suszone warzywa! Mają tak silne pH zasadowe, że juz po tygodniu regularnego stosowania i picia suszonych warzyw, naprawdę czynią cuda. Jesli chodzi o sprawdzone zrodlo takich warzyw, to warzywkubek.pl ma doskonała oferte, z darmową dostawą