Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to może być nerwica lub depresja???

Gość jasiek30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jasiek30

Hej mam 30 lat i następujące dolegliwości:brak sił,ciągłe osłabienie,drżenie ciała wewnątrz i rąk,nadmierna potliwość,zła tolerancja upałów,bóle nóg,niewysypianie się mogę spać nawet 10 godzin rano nie mogę się dobudzić,nudności bez wymiotów,refluks,wszystkim się przejmuję i jak się coś zatłucze to aż się zatrzęsę aż w żołądku zaboli boję się autem jezdzić bo się mi wtedy w głowie zawraca i się trzęsę.Czasem boję się gdzieś wyjść bo się boję że zemdleje albo zasłabnę.Najbardziej męczące jest osłabienie.Robiłem morfologię z rozmazem wszystko ok OB dobre,Tsh,fT3 i fT4 w normie,badanie moczu wszystko ok magnez potas ok cholesterol lekko podwyzszony.Badanie neurologiczne ok neurolog stwierdził depresję biorę psychotropy już z 3 mce ale jakoś nie pomagają.U psychologa też byłem na paru spotkaniach ale stwierdził że nie potrzebuję jego pomocy że nic mi nie jest.Co mam dalej robić

Witam Jaśka, Zasadniczo nerwicami i depresją zajmują się lekarze psychiatrzy lub psycholodzy. Chociaż jednak każdy lekarz ma w tej sprawie swoje doświadczenie, oczywiście również neurolog. Skoro są wątpliwości, czy ma Pan nerwicę, bądź depresję wymagającą leczenia farmakologicznego, to proponuję porozumieć się z psychiatrą.