Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy to nerwica?

Nerwusek23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tu nowy, piszę żeby zapytac sie czy objawy ktore wystepuja u mnie moga miec zwiazek z nerwica.... otoz mam roznego rodzaju bole glowy, uciskowe, dreszcze w skroniach, dretwieja mi rece nogi, czasami miesnie twarzy. ciagle chodze zmeczony mimo iz zazywam magnez +B6 i multiwitamine.... mam taki ataki jakbym mial zemdlec (choc nigdy nie zemdlalem) rece i nogi robia sie miekkie .... roznego rodzaju bole w sercu klucia w klatce sciski, zawroty glowy trudnosci z przelykaniem sliny, szumy piski w uszach ... duzo by wymieniac. prosze o odpowiedzi ;)

Siema.Ja mialem to samo tzn mam dalej.Mialem szereg badan takich jak Ty.Ja mam cisnienie 120/80 puls okolo 60-70 zalezy jaki mam dzien;p tk glowy tez mialem,echo serca 2 razy,chyba ze 50 razy doslownie ekg,usg itd itp.A gdy zaczyna sie moj napad nerwicy i stanow lekowych to mam puls nawet 180,cisnienie 180/90 (bodajze 90 bo juz nie pamietam),zawroty glowy,staje sie nadpobudliwy,glowa boli jak na kacu,itd.Bylem u neurologow,kardiologow.Na pogotowiu juz mnie znaja i wiedza co podac-hydroxyzine:) Tak mam juz prawie rok bywalo ze bylem co drugi dzien na pogotowiu,Po wszystkich badan ktore wyszly idealnie stwierdzono u mnie nerwice,ciagle myslalem ze mam tetniaka w glowie ktory zaraz peknie,miekly mi nogi,dreszcze,bole glowy trwajace 1-2 sekundy,to samo co ty.Biore afobam.Az pewnego razu powiedzialem sobie dosc,jestem twardy,to moja psychika tak dziala wbrew mnie,meczy mnie i wywoluje te stany.Mialem fajnego lekarza rodzinnego,i na pogotowiu interniste.W trakcvie napadow zagadywali mnie i uswiadomili mi ze nie potrzebuje tabletek ani nic innego.Przy rozmowie z nimi przechodzilo mi.Jak mialem cisnienie 180 nawet tabletki pod jezyk mi nie pomagaly.Wrucilem na treningi boksu i silownie,kupilem auto i zaczolem je odnawiac sam.NIe pamietam kiedy bylem juz na pogotowiu.Przy nerwicy trzeba sie wziasc w garsc.Nie powiem zdarzazja sie napady ale juz co raz mniejsze nie trwaja juz godziny dwoch,ale 2-3 minuty raz na tydzien.i wiem ze to jest nerwica nic groznego.zyj tak jakby mial to byc twoj ostatni dzien.Skup sie na tym co jest co czujesz,widzisz,wez gleboki wdech i ciesz sie zyciem.Ja tak zrobilem,bo wiem ze ta nerwica jest upierdliwa.3maj sie stary i pozdrawiam

Cześć EBULLJOY :) powiem szczerze ze juz sie do tego przyzwyczailem do zawrotow glowy do bolu glowy do uczucia omdlenia itp itd ;) najgorsze jest to ze jak sie przyzwyczaje do jednego objawu to zaraz pojawia inny niespodziewany objaw ktorego nie mialem i lek wzrasta i zaczyna sie szukanie przyczyny.... przezwycieze objaw i pojawia sie kolejny. i tak w kolo ;/// to tylko napedza.... ale staram sie nie myslec i czasami jest ok. teraz doszly jakies dziwne uciski w okolicy zoladka nudnosci i bole(dusznosci) w okolicy klatki piersiowej takie uczucie jakby w moim gardle zebral sie gaz ktory utrudnia mi oddychanie;// straszne to jest i trwa juz ze 2 tygodnie do tego ucisk w klatce piersiowej.... mam wizyte u psychologa ale dopiero za 2 tygodnie. dzieki ze napisales pozdrawiam ;)

Cześć ja też pewnie mam tą cholerną nerwicę.Mam zawroty głowy,kłujące bóle głowy,bóle nóg,nudności bez wymiotów.Boję się gdziekolwiek iść bo czuję,że zaraz zemdleję.Mam takie uciskowe bóle głowy jakby ktoś w imadle mi głowę skręcał.Drżenie rąk,głowy,głosu ciągłe osłabienie.Byłem u różnych lekarzy rodzinny,neurolog nawet psycholog i nic różne leki które jakoś nie pomagały.Robiłem TK głowy,morfologię,boreliozę,TSH i nic wszystko w porządku a ja już nie wiem co dalej robić.Zastanawiam się jeszcze nad psychiatrą może on dobierze jakieś leki po których da się normalnie żyć.

Witam. A czy w tych bólach głowy macie czasami uczucie jakby wam spinało górę głowy. bo mnie głowa boli na tysiąc spposobów- jednego dnia są kłucia, innego, głowa boli przy dotyku( tak jakby skóra głowy), i te uciski na czubku głowy. Byłam kilka razy u różnych neurologów nic niepokojącego nie widzą- miałam eeg- wszystko ok, badanie słuchu, super, rtg odcinka szyjnego- w granicach normy, mam skierowanie na rezonans ale dopiero na październik. mam stwierdzoną nerwicę lękową- czy w nerwicy mogą byc takie bóle głowy.? Dodam że ja na swoje bóle nie biorę tabletek przeciwbólowych. Pozdrawiam

Witaj Joasik:) Nerwica ma to do siebie że daje miliony róznych objawów o których normalny człowiek nawet nie wiedział :) tylko my nerwicowcy tego doświadczamy ;/// Mnie bolała głowa na sto różnych sposobów - Kłucie,ściskanie, rozpieranie, dreszcze, uczucie kasku na głowie :) wszystko przerobione ;) też miałem szereg róznych badań w tym TK głowy które nic nie wykazało ;P pozdrawiam ;)

Hej ja też mam różne bóle głowy raz tzw kask potem kłucia w różnych miejscach z tyłu z przodu w skroniach i na czubku głowy badanie neurologiczne nic nie wykazało poza nerwicą i depresją.A ja się czuję coraz gorzej cały się trzęsę chyba z nerwów i nudności do tego