Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Katty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów i z góry dziękuje za odpowiedź:) Dziś w nocy miałam bardzo niepokojące mnie dolegliwości, czułam że serce bije bardzo wolno, jakoś tak niemiarowo. Myślałam, że zaraz przestanie bić. Dodatkowo po chwili czasu naszły mnie dreszcze, całe ciało się trzęsło, tak jak by mi było baaaardzo zimno, a nie było:/ trochę ręce i nogi mi zesztywniały, ale jak przestałam się po kilkunastu minutach trząść, to wróciłam w miarę do normy, choć serce dalej zachowywało się dziwnie. Czy ktoś z Was wie może czego to są objawy? Miał ktoś podobne? Dodatkowo odczuwam często zawroty głowy, uczucia omdlenia itp. czasem przyspieszona akcja serca, lub też przeskakiwanie, kołatanie, zatrzymywanie... Ale jeszcze nigdy nie czułam się jak wczoraj:/ Pozdrawiam Kasia 23 lata
cześć katty, nie wspomniałaś czy przez ostatnie dni dużo przebywałaś na słońcu bez okrycia głowy i karku. u mnie opisane przez ciebie objawy wystąpiły właśnie wieczorem i rano po dniu spędzonym na plaży. bardzo możliwe, że doznałaś udaru cieplnego. jeżeli zawroty lub bóle głowy powtarzają się od tamtego czasu, warto wspomnieć o tym lekarzowi. A jeśli w przeszłości doznałaś jakiegoś urazu głowy, powinnaś udać się do neurologa. oczywiście trzeba brać pod uwagę wszystkie opcje i badanie EKG i krwii jak najbardziej jest na miejscu. pozdrwawiam Izzy
Hej, dziękuję za odpowiedzi, ale badania krwi, moczu i EKG miałam robione i niestety (stety) nic nie wyszło:/ Wg badań wszystko w porządku, a wyżej wspomniane dreszcze tez już miałam wcześniej, jakieś pół roku temu, dokładnie w zimie i też w nocy. Więc nie było to po żadnym częstym przebywaniu na słońcu:/ U lekarza byłam, powiedziałam, że objawy typu zawroty, uczucie omdlenia, uczucie przeskakiwania serca itp. występują od dłuższego czasu i niczym nie są spowodowane, tzn, że mogą w każdej chwili i o każdej porze wystąpić. Lekarka powiedziała, że jak znowu objawy się pojawia, to mam przyjść ponownie, tym razem po skierowanie do kardiologa:/ Ale przecież nie przyszłam do niej, bo raz czy dwa razy mi się to zdarzyło, tylko powiedziałam że występuje to często i od dłuższego czasu... :/ A więc zniechęciłam się takim postępowaniem lekarza:( Powinna dla pewności od razu mi dać to skierowanie:/ Może lepiej jak mnie następnym razem karetka zabierze z ulicy, nie będę musiała czekać w kolejkach, żeby odejść z kwitkiem, tylko zabiorą mnie sami z ulicy:/
Moim zdaniem wymuś wizytę u lekarza kardiologa i obyś długo nie czekała na wizytę. ja czekałem 6 miesięcy i to nie do tego którego poznałem na pierwszej wizycie rok temu, do tego mnie nie zarejestrowano z braku miejsca na 2007 rok. Miałem więc nadzieje że ten drugi lekarz zajmnie się mną, Ale się nie doczekałem dwa tygodnie przed terminem wizyty wezwano do mnie pogotowie . Na szczęście po krótkich negocjacjach przyjechali szybko , dyspozytarkę przekonało moje tetno 20/min. I tak szczęśliwie wylądowałem w szpitalu gdzie pomogli . A więc nie czekaj aby się przewrócić na ulicy bo i tak nikt nie pomysli że zasłabłas. Jest jaszcze taka bezczelna metoda jak dostac się do szpitala o której dowiedziałem się w szpitalu. Jak się faktycznie żle poczujesz to jedź do szpitala i zgłoś się do izby przyjęć twierdząc że właśnie jest z tobą źle np przewróciłaś się ,czy zasłabłaś , masz bul. Muszą to zgłoszenie przyjąć. No niestety albo zrób tak, weź kasę i iź prywatnie do kardiologa . No ale tu masz badania płatne . Nie pisze o swoich dolegliwościach bo były inne , ale miałem szczęście i żyje. O taki szczęśliwy zbieg okoliczności moje objawy choroby zostały wychwycone, a były napadowe trudne do wychwycenia. Życze zdrowia
Od 2 miesięcy mam podobne objawy, o tyle ze moje ciśnienie przed atakiem dreszczy jest 152/94 a puls 115, potem ciśnienie górne spada do 130 a dolne rośnie do 96 puls do 125 i zaczynają się dreszcze, które trwają ok. 4 godzin. Teraz doszły jeszcze bóle w tylnej części głowy i klatce piersiowej, duży spadek masy ciała 6 kg w miesiąc. Pierwsza diagnoza zwyrodnienie odcinka szyjnego kręgosłupa, wynik prześwietlenia wyklucza diagnozę, następnie ekg, morfologia, ob, cukier, sód, potas itp. wyniki w normie, druga diagnoza tarczyca w środę idę odebrać wyniki. Ciekawa jestem co będzie dalej.
Gość Maria Krotiuk
to sa tylko wasze uwagi. Ja wolełabym lekarskie. Jakoś wszyscy podchodziciue do tego tematu spontanicznie. J chcialabym wiedzieć naprawdę co sie dzieje kiedy idąc w miasto po poll godziny spacery wracając do domu i to bardzo szybko jestem tak osłabiona że nie jestem w stanie mówić. Ręce mi sie trzęsą , zmienia sie glos na taki piskliwy nie mam siłu, mam objawy jakbym była na przyslowiowych Bermudach jest mi gorąco pocę się aż kapie i czuje słabośćaż mogę zemdleć.Myślę że jak bym była w Oświęcimiu toi nie musielibymnie zagazować ja bym umarła zgłodu . Przepraszam za porównanie ale to prawda. Wtedy wpadam i jem przynajmniej 1/2 chleba i co popadnie. Dopiero odchodzi ta niemoc i stoje na noghach i te drgawki, zimny pot to jest to co chciałabym wqiedzieć co to jesty jak jadę w podróż to obowiazkowo biorę jedzenie to nie musi być duże ale musi byhćNie jestem cukrzykiem nadmieniam nmie jestem grubasem jestem normalnum człowiekiem i co mja zrobić , gdzie sie udac?
proponuję pójść do lekarza i zrobić sobie badania..mam to samo-takie nagłe silne uczucie wilczego głodu,zimny pot,w sekundzie robi mi się słabo... w moim przypadku są objawami hipoglikemii-czyli zbyt szybkiego spalania się cukru w mięśniach..nic miłego ale nie martw się wielu ludzi się z tym boryka,najważniejsze byś zawsze miała przy sobie coś słodkiego!

Mam tak samo jak Ty od jakiegos czasu ... Uczucie bardzo nie fajne, wczoraj myslalam ze za chwile cos mi sie stanie ... Bylam u lekarza i lekarz powiedzial ze objawy wskazuja na nerwice lękową. Jestem bardzo nerwowa osoba , lakarz przepisal mi tabletki na uspokojenie i wybieram sie na wizyte do psychologa z prosba o konsultacje .