Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Frakcja 35 procent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam odpowiadając na pytanie ,mój wzrost to 165 cm waga 73 kg , żywienie raczej normalne nie lubię tustego jedzenia jeśli oto chodzi , a czynnik ryzyka nie wiem po prostu miałem i już miałem dość uporczywy kaszel więc udałem się do mojego lekarza rodzinnego i w poczekalni złapał mnie zawał a myślałem że to grypa wcześniej na nic nie chorowałem poza świnką za dziecka .

Witam.Ja mam podobny dylemat jak Ty.Zastanawia mnie czy po zawale twoje serce uległo uszkodzeniu.Mam 44 lata przeżyłem zawał w styczniu tamtego roku.Okazało się że to był mój drugi zawał.Pierwszy utajony był o wiele gorszy.Lekarze już nie mogli udrożnić żył a i okazało się że już się nie opłaca bo na sercu zrobiła się martwa blizna i to i tak by nic nie dało.Zostałem z uszkodzonym sercem i frak ją 30 pr.Skończyłem na rencie z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności.W maju wszczepili mi kardiowerter. Nik nam dokładnie nie powie ile jeszcze pożyjemy ale zapewne nie długo.

No uszkodzone serce mam każdy zawał uszkadza serce ja też jestem na ręcie z tego tytułu . Znalazłem odpowiedz na moje pytanie na innym forum napisał mi pan który miał zawał z frakcją 26 procęt i lekarze mówili mu że może długo nie pożyć wszczepili mu ICD i już mineło 11 lat i nadal cieszy się życiem tak że to jest sprawa indywidualna kto ile ma żyć to tyle będzie żył wszystko w rękach BOGA i tego będę się czymał pozdrawiam i życzę zdrowia.