Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból brzucha, biegunki, wymioty i utrata wagi

Gość xxx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem, który ciągnie się już od dłuższego czasu i chciałbym aby ktoś mnie nakierował w tej sprawie. Więc, wygląda to tak, że pół roku temu wylądowałem na oiomie po przedawkowaniu mocnych leków psychotropowych. Miałem niewydolność oddechową, jednak nie było konieczności przeszczepienia wątroby. (Dodam, że jeszcze wcześniej zażywałem co jakiś czas narkotyki oraz byłem dość zagorzałym lekomanem, przedawkowywałem leki dosyć często, w tym dwa razy benzydaminę z tantum rosy i to bez jakiejkolwiek ekstrakcji od innych składników pomocniczych). Po wyjściu ze szpitala również nadużywałem narkotyków, trwało to jakoś do grudnia 2013r. Obecnie trzymam się z dala od narkotyków i leków. Okazyjnie wypiję, głównie piwo lub drinki. + dwa lata leczyłem się farmakologicznie mocnymi lekami psychotropowymi i w trakcie leczenia nadużywałem zarówno narkotyków jak i alkoholu. Alkoholu niestety bardziej, bo codziennie i w dość dużych ilościach. + wcześniej też byłem już w szpitalu po przedawkowaniu leku, jednak zdążył się wchłonąć i jedyne co mi pozostało, to kroplówka przez całą noc To były takie wstępne informacje, teraz napiszę coś o objawach. Z początku nie były one jakieś znaczące, na drugi dzień po płukaniu żołądka dostawałem już normalnie posiłki w szpitalu i po każdym robiło mi się niedobrze. Mdliło mnie, trwało to około 10-15 minut i po tym czasie było już w porządku. Po wyjściu ze szpitala te mdłości nadal się utrzymywały, choć czasami na jakiś okres ustawały i mogłem zjeść z przyjemnością, choć niedużo. Z czasem dochodziły do tego kolejne dolegliwości, robiło się, że tak powiem, gorzej. Dostawałem biegunek, zdarzył się dzień, w którym miałem potrzebę latać co chwilę do toalety i oddawanie stolca sprawiało mi ogromny ból, wtedy zażyłem stoperan, by sobie ulżyć. Zażywałem go już później dość często, bo ciągle niemalże miałem rozwolnienie. Na jakiś czas przeszło, a potem się nasiliło. Do mdłości zaraz po zjedzeniu posiłku doszły zawroty głowy, bóle, uderzenia gorąca, w skrajnych przypadkach wymiotowałem. Jednak często było tak, że czułem się okropnie, a nie mogłem zwymiotować, nawet jak te wymioty wymuszałem. Ból był taki chwytający i rozdzierający od środka, bolało podbrzusze, nadbrzusze i czasami bardzo mocno w okolicach mostka czułem kłucie. Traciłem na wadze, moja normalna waga wynosiła 55, a spadła do 44. Lekarz masował mi brzuch i prawie w każdym miejscu, w którym naciskał mocniej, czułem ból, brzuch był twardy. Zalecono mi morfologię, badania kału i moczu oraz USG. Nie wykryto nic. Co wam przychodzi do głowy? Czy mogą to być wrzody?

Co by to nie było, pij len mielony dwa razy dziennie po łyżeczce ,dieta lekkostrawna. Oprócz tego na jelita kminek mielony z mielonym majerankiem,przed każdym jedzeniem po pół łyżeczki rozmieszane w ciepłej przegotowanej wodzie.Musisz zbadac krew tzn. sprawdzić jaki jest stan twej wątroby,może trzeba cos na regenerację wątroby używać. Jeśli lekarz stwierdzi,że to coś też z jelitami, to pij kłącze tataraku, które jest b. pomocne we wszelkich nieżytach jelit.Kupuje się w sklepie zielarskim.Nasypać pół łyżeczki kłącza,zalać wrzątkiem i b. krótko zagotować,moment.Przykryć na pół godziny.Potem pić w ciągu dnia w trzech porcjach czyli po jednej trzeciej szklanki.Pić letnie.Na biegunkę jest skutecznie picie wody po suszonych jagodach czarnych. Łyżkę jagód suszonych wsypać do wody i gotować ,,kompot**.Potem odcedzić jagody i pić ciepłą tę wodę. B. skuteczne.To tyle babcinych sposobów na radzenie sobie samemu z dolegliwościami jelit.Wątrobe koniecznie przebadaj np. bilirubinę, Alat ,Aspat itd. Badania oceniające pracę nerek też-kreatynina itd. Po twoich ,,przygodach** z lekami,alkoholem pewnie są nadszarpnięte dość mocno. I alkoholu nie pij, bo obciąża te organy. I jeszcze pogarsza sprawę.Pozdr.i życzę polepszenia stanu swego organizmu przez rozsądne działania, bo zdrowie jest tylko jedno.