Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, ból w klatce piersiowej i uczucie słabości

Gość vikiwawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dominik
WITAM all mam na imie Dominik mam 25 lat co wam moge powiedziec hmm od 5 lat to jest jak mialem 20 lat zaczely sie pierwsze moje tkz jazdy bol glowy po lewiej strony co prawda nie mialem omdlen jak tu piszecie i nie byl to jakis bol ze swijalem sie z bolu poprostu cos w stylu ciezaru na glowie jak by mi ktos cos polozyl w tym miejscu i to byle do tego momentu dopiuki nie przerecilem glowy w bok zeby strzelilo w karku wtedy bol przechodzil jak reka odjol problem z kregoslupem he ? niee robilem przeswietlenie i badania kregoslup zdrowy jak dzwon ! kolatanie serca wysetepuje u mnie czesto praktcznie jak koleznka napisala poniezej 100 nie schodzi bole w klatce piersiowej naokroglo ekg serca nic nie wykrylo krew zdrowa cholestelor bardzo dobry cukier jak u malego dziecka jedynie cos mialem podwyszone to tg trojglicerydy ale norma jest do 200 ja mialem 214 sa to tluszcze co prawda mam to rodzinne bo siostra jak chuda jak patyk a tez ma zekomo za duzo druga sprawa czasami czuje sie jakbym mial zaraz umrzec przychodzi dzien i czuje sie jakby mnie ktos mlotkiem walnol jestem obojetny na wszystko czasami boje sie juz do pracy wychodzic bo boje sie ze cos mi sie po drodze stanie nie wspone juz o dreszczach i napadach ciepla czasami wstydze ze juz chodzic do lekarza bo mi sie juz karta prawie konczy ile to mozna lata do lekarza i wkolko mowic mi to samo wczoraj tez mialem atak bolu w klatce ekg serca nic nie wykazalo co dostalem od lekarza to validol i magnatek validol na uspokojenie do ssania a magnatek magnez z potasem dziwne co nie ale prawdziwe nerwica nerwica nerwica i jeszcze raz nerwica i powiem wam szczerze chodzilem do neurologa i psychiatry to sa lekarze ktorzy tylko kase biora za sesje i co z tego mam gowno za przeproszeniem poprostu dojdzie do tego ze spoleczenistwo w naszym wieku i mlodszym bedzie sie bala gdzie kolwiek wyjsc z takimi rzeczami i jak tu sie nie dziwic ze mlodzi ludzie gimazjalisci popelniaja zbrodnie samobojcza bo mama poszla na zebranie do szkoly bo psychika nie wytrzymuje i nic nam nie pomoze bo nie ma w polsce leku na nerwice chyba ze ktos jest odwazny do zazywania leku z gornej pulki tylu relanium czy hydroxcyzynium nie polecam sa to tkz psychotropy bralem cholernie uzalezniaja a czulem sie po nich na wszystko obojetny nawet jakby kradli moj samochod to nawet bym nie zaregowal bo by mnie to walilo i takie sa jazdy niestety pozdrawiam trzymajcie sie :)
Gość Dominik
barbarella, wszystkie te badania mialem robione na tarczyce i hormony i odziwo wszystkie wychodzilo jak u malego dziecka ale lekarze twierdza ze to nerwica bo czlowiek fizycznie jest zdrowy jak dzwon ale psychicznie to juz wszystko kleka
Ja mam tak prawie od roku - ciągle słabo, bo raz kiedyś zemdlałem i się obawiam tego ciągle. Raz pomógł psycholog, ale później wróciło, mimo wizyt psychologa. Za niedługo idę do psychiatry, mam nadzieję, że wszystkie przyśpieszone akcje serca, niekończące się zawroty głowy i uczucia odlatywania, deralizacja, depersonalizacja miną! Psychiatra pomoże, prawda....?
DOMINIK, na własnej skórze przekonałam się, że nasi lekarze mają duże problemy z chorobami tarczycy. Trzeba mieć dużo szczęścia, żeby trafić na dobrego endokrynologa, który właściwie odczyta wyniki. Wyobraź sobie, że endokrynolog, do którego trafiłam, odesłał mnie do psychiatry, chociaż miałam książkowe objawy zapalenia tarczycy! Radzę Ci żebyś sprawdził, jak to jest z tarczycą u Ciebie, tym bardziej, że napisałeś, że masz wyniki *jak u dziecka*. Coś tu chyba nie gra?! PETER, moim zdaniem powinieneś najpierw porządnie się przebadać. Podstawowe badania krwi, potas, magnez, witamina B12 (jej niedobór rozwala system nerwowy), może ekg serca, itd. Niektóre choroby dają objawy podobne do nerwicy. A propos, depersonalizacja to jeden z typowych objawów zapalenia tarczycy...Do psychiatry wybierz się wtedy, gdy wykluczysz inne przyczyny. Pozdrawiam.
Witaj Peter! Twoje dolegliwosci rzeczywiscie wskazuja na typowe objawy dla nerwicy...Ale zeby wykluczyc inne schorzenia musisz zrobic badania to podstawa aby miec pewnosc ze to nerwica.Zgadzam sie tu z Barbarella podstawa to magnez on jest odpowiedzialny w organizmie za nerwy i prawidlowa prace serca potas jest rowniez bardzo wazny jego brak rowniez powoduje oslabienie organizmu i omdlenia..Nie mozesz sie poddawac!Wiem jak ciezko z tym wszystkim sie walczy.Nerwica robi straszne spustoszenia w organizmie i dlatego trzeba z nia walczyc.Ponoc na to sie nie umiera tylko strasznie meczy...Niestety ataki maja takie objawy jakbysmy juz schodzili z tego swiata,wiem bo sama to przechodze ale teraz staram sie juz ak nie panikowac bo wtedy wszelkie dolegliwosci sie nasilaja i jest jeszcze gorzej.Glowa do gory,podstawa to optymistyczne myslenie!Gorace pozdrowionka
Hej wszystkim! Jestem Kasia i w tym roku kończę 16 lat. Czytam wasze posty i wychodzi na to, że ja również cierpię na nerwicę :( Zaczęło się to mniej więcej na początku czerwca br. Na początku myślałam, że to może jakiś wirus żołądkowy czy coś w tym stylu. Jednak te bóle, lęki, kołatanie serca, uczucie gorąca trwają do dziś... Moja mama powiedziała, że to hormony i dojrzewanie. Ale ja już zaczęłam nawet myśleć o cukrzycy czy tarczycy... Boję się jej teraz powiedzieć, że to jest nerwica :( Co rodzice na to powiedzą? Błagam pomóżcie mi- jak żyć normalnie z nerwicą??
Gość ###siepo###
siemanko jestem Seba od maja cierpie na prawie wszystkie objawy które tu opisujecie zaczeło sie tak wieczorkiem poszłem sobie nyny a tu nagle silny ucisk w klacie i pikawa 180/100 pogotowie lekarz przyjechał osłuchał i poszedł ogladac zdjecia w przedpokoju nic panu nie jest jego diagnoza oczywiscie zrobiłem wszystkie badania krew tarczyca od a-z ekg enzymy w serduszku itd od maja wylądowałem juz z dziesięć razy na pogotowiu za kazdym razem jak mam atak wydaje mi się że zaraz odlece zawroty głowy pikawa chce mi wyskoczyć z piersi szybko sie mecze KATASTROFA pytanie ja mam dopiero 33lata o co tu chodzi niby zdrowy a chry juz mam powoli tego dosć pomóżcie jak wy sobie z tym radzicie mi też lekarze mówią że to nerwica ja taki wyluzowany gość nerwica nie potrafie tego pojąć !!!!!!!!!
tak sobie czytam te psty i dochodze do wniosku ze i ja mam nerwice lekaze badali mnie na wiele sposobow zregoly na zapalenie pluc krew mocz wszystko i wychodzi ze jestem zdrowy jak ryba.ale czasem dopadaja mnie slabosci i uciski w klatce piersiowej niewiem z jakiego powodu.ja raczej sie niesteresuje ogulnie prowadze luzny tryb zycia .czy to mozliwe zebym mial nerwice
witajcie ludzie mnie też kuje byłem dzisiaj u lekarza powiedział ze bym sie nie przejmował tym bólem bo to od nerwicy dała mi lorafen na dzien do zazywania a na noc miozepam jesli po tygodniu nie przejdzie stres mam sie zgłosić do psychiatry aby zwalczyc stres jeśli tego nie zrobie a bedą sie zadręczał myslami to bedzie bolało więc ludzie cięzko to zrobic wierze wam ale trzeba jakos sobie pomóc sama medycyna nie pomoze jesli my cs od siebie nie damy trzeba sobie mówić jestem zdrowy ... ja czesto mówie sobie tak *cisza spokój równowaga * poszłem nawet do kościoła i powiedziałem sobie tak jak w piosence comy *niech bedzie chwała Bogu a w mojej duszy spokój * troche mi to mówienie pomaga więc wy też sobie coś postanówcie pozdrawiam gorąco :)
Gość Agnieszka... 13 lat
witaj! ostanio także sie žle czułam. poszam do lekarza rodzinnego maialm jakieś krostki w gardle (na migdalakach i języku) na początku myślał ze to zapalenie gardła. dostałam 2 antybiotyki, które nie pomogy. dał mi skierowanie na wymas. potem pojechałam do prywatnego lekarza laryngologa i powiedział mi, że w żeyciu czegoś takiego nie widzial. dal mi coś do plukania buzi i troche pomogło, ale mam za to teraz drugi problem... ostatnio mam wielkie ble głowy i duszności oraz ciśnienie 90/60, a puls ok.110... nie wiem teraz co sie ze mną dzieje, czy to ma związek z gardłem, a może z dojrzewaniem (dodam że mam 13 lat) a moze ma jakiś inny powód.? proszę odpiszcie... pozdrawiam cibie i mame i zdrówka życzę... =)
cześć.. mam podobne objawy.. ale mam to krótko. Zaczęło się około miesiąc temu. Mam kucie w sercu wysokie ciśnienie omdlenia i wszystko tak nagle.. Jest to strasznie uciążliwe. ;/ nie można normalnie funkcjonować. drobne czynności sprawiają mi kłopot szybko się męczę. Byłam z tym u lekarza.. no i stwierdził ze mi nic nie jest.. tez mam niemiarowość oddechową.. dzisiaj miałam właśnie usg które to wykazało. U mnie jeszcze jakieś zaburzenia ortostatyczne.. Witaminki dużo ruchu itd.. ale tylko ze to nie pomaga. A lekarz wszytko bagatelizuje.
Gość mloda8mamuska

Czesc Wam:) mam podobne objawy do niektorych tu piszących. Mam 22 lata i od jakis 2 lat mam dziwne objawy (mozliwe ze zwiazane z nerwicą-poniewaz moja mama ja ma wiec moze genetycznie to przeszlo?) Zaczne od tego ze mam niskie cisnienie juz od dziecinstwa mialam czeste bole glowy, ale byly one do zniesienia. w tej chwili jezeli nie wypije rano dobrej kawy to mam pol dnia z glowy. boli mnie niemilosienie glowa. na szczescie po tabletkach w wiekszosci sytuacjach ustepuje. Nastepnie mam problem z szybkim biciem serca i bolem klatki piersiowej (zrozumialam ze stad ten bol bo serce niemiarowo bije) Na szczescie nie mam czestych omdlen i innych objawow. Wlasciwie staram sie tym za bardzo nie przejmowac. nie bylam w ogole na zadnych badaniach bo mysle ze nic takiego sie jeszcze nie dzieje. Pozatym z mama o tym nie mam co gadac bo jak raz zapytalam to poradzila tylko zebym sie nie denerwowala. wiec pewnie ma racje zeby o tym zapomniec. tylko pytanie czy to cisnienie ma cos wspolnego z nerwica? czy to moze jakis osobny problem?

Ja mam bardzo podobne objawy do Twoich. Wlasciwie tez mam problemy z nerwica i zastanawiam sie czy wlasnie ona nie jest glowna przyczyna moich boli w klatce piersiowej, kolatania serca i zawrotow glowy. Jakis czas bylam na lekach antydepresyjnych i wszystko sie wyciszylo. Teraz z nich zeszlam kilka miesiecy temu i wydaje mi sie, ze znowu wszystko wraca. Wczesniej jednak moje objawy byly troche inne. Mysle jednak, ze stres jest przyczyna wielu niezydentyfikowanych objawow, chocby wlasnie i tych, o ktorych piszemy.

Moja koleżanka z którą gadam ma trochę podobny problem ma 14 lat zaczęło się od tego że jej chłopak wycinał jej takie serce na brzuchu i tam zemdlała zatamował jej krwotok potem dzisiaj też tak jakby zemdlała i teraz czuje kłucie w klatce piersiowej takie lekkie serce ją boli głowa ją boli i ją to coraz bardziej boli co mam robić lub co ona ma zrobić bo nie wiem proszę o pisanie na adres e-mail poderk@wp.pl

Cześć mam 31 lat i też miałem takie objawy jak większość z was. Ja nawet kilka razy trawiłem do szpitala gdzie nic nie stwierdzono. Do piero w niemczech lekarz naprowadził mnie bym zrobił badania u neurologa gdyż przypuszczał epilepsje. Było to 5 lat do tyłu. Tak wieć zrobiłem. Po powrocie do kraju udałem sie do specjalisty, on wysłał mnie na tomogra, rezonans do kardiologa i eeg wszystko wyszło ok. Mimo wszystko pani neurolog kazałi mi powtórzyć eeg. Poszedłem prywatnie, gdzie powturzono mi badanie na nowym sprzecie. Diagnoza, czy też przypuszczenia japońskiego lekarza badającego mnie w niemczech były trafione wdziesiątke. Niestety dopasowanie leków, które ryją psyche i inne narządy trwało prawie 2 lata... teraz żyje normalnie i nie chciał bym wracać do tego co było kiedyś... pozdrawiam

Ja mam bul klatki duszności bul głowy ciarki drgawki i mdleje wyniki wszystko ok badałem już wszystko tak mam od kilku miesięcy.zaczolem czytać tak zwane teorię spiskowe kupiłem miernik Pola magnetyczne sieć 5g zawsze jak mam atak pole z około 7v/mb bije na 230 240 uciekam w miejsce bez zasięgu i przechodzi sprawdzałem dziesiątki możliwości jak zostanę w domu drgawki mdleje i żona musi mnie zabrać na zewnątrz inaczej drgawki nie przechodzą wtedy w auto i na działkę tam nie ma zasięgu sieci dwie godziny i jestem jak nowy nawet kaszel przechodzi