Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysięg w kolanie po urazie

Gość Kamil N Anglia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamil N Anglia

Witam.Mieszkam w angli.Około 2 tygodni temmu podczas gry w piłkę doznałem urazu kolana.Naszczęście chyba nic się nie stało z więzadłami.Problem jest w tym że mam strasznie dużo wody w kolanie.Lekarze w angli to k***y i złodzieje szmaty je***e.Wszyscy muwią mi że mam siedzieć w domu i ćwiczyć noge. Jak k***a ćwiczyć nogę jak ja jej niemogę nawet zgiąć.Nie zrobili mi Usg,Rezonansu,Nie chcą mi ściągnąć wody poprzez strzykawke. Jeste załamany psychicznie. nie pracuję w tym momecie niemam kasy nawet na powrót do polski a lekaze myślą że ja k***a mam tysiący na kącie i będe taksowkami codziennie jezdził i szukał nowego lekaża.Prosze pomóżcie mi czy faktycznie ćwiczenie stawów,napinanie mięśnia doprowadzi do zniknięcia opuchlizny z wodą???

Jeśli nie masz wyjścia ani pomysłu to polecę Tobie stary ,skuteczny sposób , kup białą kapustę -starą -oderwij liść i stłucz go tłuczkiem jak kotleta ,żeby zmiękczyć a nie rozciapciać .Obłóż liśćmi kolano ,potem na to folię i zawiń bandażem .Noś non stop w domu ,zmieniaj liście na świeże . Wiem ze może nie poważnie to brzmi ale niejedna osoba poznała działanie kapusty na stany zapalne kolana .Jeśli nie podoba ci się ten sposób to nie masz innego wyjścia jak szukać pomocy lekarskiej .

Mam pewność że to wysięg w kolanie, ponieważ 2 lata temu miałem zerwane 2 więzadła w drugiej nodze. 6x miałem ściąganą wodę, wiem że to są przypuszczenia moje i lekarzy. Ja mam nadzieję że to woda która zbiegiem czasu odejdzie.Licze że to nic poważnego.skoro lekaże niechcą mi pomóc musze wierzyć w to że wszystko wruci do normy. A jeśli to coś poważniejszego ?zrozumcie niemam nic do gadania w angli. większość lekarzy to Pakistanie... nic do nich niemam ale oni pomagają ale swojej narodowości....Mogę już prostować nogę, gorzej ze zginaniem ponieważ podczas próby zginania czuję i widze że płyn który jest w stawie kolanowym niema gdzie się schować i z każdej strony kolana puchnie jakby miło zaraz pęknąć......Spróbuję sposobu z kapustą hehe chyba nic więcej mi nie pomoże.Dziękuje Pozdrowienia od Analfabety