Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w sercu

Gość kapriss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja mam taki sam problem (mam 30 lat). Z tym że u mnie można poniekąd stwierdzić dlaczego boli bo mam hipertriglicerydemię (ostatnio miałem wynik 1408 przy normie do 160). Ale ani EKG, ani echo serca ani wysiłkowe EKG nic nie wykazuje. Jednak dzisiaj się trochę przeraziłem bo sąsiada z ulicy zaczęło kłuć serce i karetka już nie zdążyła na czas. A mnie tak kłuje że aż się niedobrze robi.
Gość Martucha
Mam odpowiedź na wasze pytania jeśli ktoś chciałby o coś zapytć to piszcie na moje gg 6480403 chętnie a nawet barzo chętnie pomoge pozdrawiam a najlepiej by było żebyście na mego maila wysyłali nr gg to was zapisze bo zablokowałam takią funkcje żeby nieznajomi nie pisali martusia14031990@autograf.pl to mój mail czekam
Wiele osób które tutaj pisze sa w młodym wieku. Daje mi to podstawy do postawienia diagnozy, że może być to KARDIOMIOPATIA PRZEROSTOWA, która głownie cechuje sie tymi dolegliwościami. Zerknijcie sobie gdzies na wikipedi albo gdzie indziej bo nie chce was straszyc ale moze byc ta choroba przyczyna naglego zgonu(czesto u młodych osob), Niestety tez chyba mam ta chorobe ale lekarze nie potrafia dokladnie tego ocenic.
Ja mam 15 lat, i również mam takie kłucia w sercu. Podobno są to nerwobóle, ale ja wole dmuchać na zimne, więc idę na EKG. Kłucia najczęściej występują przed szkołą, czy przed jakimiś sprawdzianami. Chociaż czasami zdarza się tak, że gdy jestem totalnie wyluzowana, to dopiero wtedy serce daje sie we znaki. I też mi się wydaje że te kłucia związane są ze stresem.. ale radzę wszystkim, że lepiej skonsultować się z lekarzem ;) Pozdrawiam :)
Gość Ania15lodz
Hej...MAm pytanie.. od jakis paru lat*mam 15 lat* mam dziwne bole z lewej striny klatki piersiowej..na wysokosci piersi*moze minimalnie pod* dzieje sie tak coraz czesciej..nie moge nabrac wiekszej ilosci powietrza kiedy mam ten bol trwajacy kilka sekund..moze 1 min. poniewaz bol sie nasila..musze oddychac bardzo plytko xFF mialam robione usg ekg i nic mi podobno nie jest..bardzo szybko sie mecze przebiegne pare metrow i mam zadyszke..nawet jak nie raz rościelam sobie łozko to musze usiasc bo nie mam sily...lekarze mowia ze nic mi nie jest..ale to naprawde jest uciazliwe..:(:( i coraz czestsze..(nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z tym klociem ale niedawno plulam krwia i okazalo sie ze to pluca..mam jakies zmiany w plucach) czytalam ze to klocie nie musi wcale pochodzic od serca ..tylko np w moim przypadku moga to byc pluca..Porila bym was bardzo o odp co to moze byc moze ktos mial podobne objawy..z gory dziekuje
ja mam 18 lat i tez to mam .wczoraj byłam na imprezie i dostałam ataku serca!! rozumiecie to ja mam dopiero 18 lat i już mam takie problemy,byłam u lekarzy ale stwierdzili ze to przez dojrzewanie i kazali się nie denerwować.a po za tym mój tato jest po zawale serca i u mnie w rodzinie choroby serca są dziedziczne .pozdrawiam
Jak fajnie, że nie jestem sama w swej przypadłości. Podejrzewam, że to może mieć związek ze stresem, ale niekoniecznie - w sumie zdarza mi się mniej więcej tyle samo razy po bardziej emocjonalnym przeżyciu jak i przy czynnościach typu wybieranie marki kremu do opalania... Rok temu miałam depresję, ale kłucia zdarzały się wcześniej. Z męczeniem się u mnie wygląda bardzo dziwnie - czasem mogę przebiec 800m w dwie minuty i wszystko ok, a niekiedy muszę odpocząć po wejściu na pierwsze piętro. Objawy takie same jak Wasze - niemożność złapania oddechu, zmienienia pozycji itd. Mam arytmię serca i zdecydowanie za niskie ciśnienie, w rodzaju 80/40, krytycznie 70/20. Nie, nie mogę funkcjonować normalnie przy tym drugim, ale szybko przechodzi. EKG w normie, usg tak samo. Do tego przy zbyt szybkim wstawaniu kręci mi się w głowie i widzę czerń przed oczami, a czasem i bez wstawania. Szczególnie uprzykrza mi to życie na przejściach dla pieszych itp. Do lekarzy mam awersję. Choroby w rodzinie: cukrzyca, coś z tarczycą, choroby serca (dziadek ma rozrusznik, babcia łyka tabletki).
Witam, Mam 20 lat i od dłuższego czasu czasem kłuło mnie serce. Miałem zrobione EKG z którego wynikało, ze mogę mieć przerośniętą prawą komorę serca. Po tym EKG doszły problemy ze złapaniem oddechu i dziwnym bólem podczas wysiłku w sercu. Ponowne EKG wykazało podobne wyniki, natomiast RTG klatki piersiowej z właściwościami serca wykluczyło jakieś wady. Lekarz stwierdził,że jestem zdrowy natomiast kłucie i ból podczas wysiłku pozostały co mam o tym myśleć? Kłucie i brak tchu pasuje do nerwicy serca,ale nie ból podczas wysiłku. 3 miesiące temu chodziłem regularnie na siłownie i nie miałem żadnych bóli serca(kłucie czasem miałem), przestałem chodzić na siłownię i ogólnie ruch ograniczyłem do minimum i właśnie od jakiś 3 tygodni gdy zacząłem więcej się ruszać bieg,pływanie pojawia się ból, co o tym myślicie?
Witam!Nazywam się Paula,mam 11 lat i mam podobny problem.Nie wiem dlaczego ale kłucie z wiekiem jest coraz częstsze(nie dłuższe)i najczęściej pojawia się przy ruchu.W dodatku ciagle pocą mi się ręce...Czy to może być coś bardzo poważnego?Powiedziałam mamie i powiedziała,że przeczekamy do nastepnego kłucia i jedziemy do kardiologa...Jakjie badania będa musieli mi zrobić i czy to boli?Mama mówi,że nie.Boje się...Z góry dziękuje za odpowiedz to ważne
Nati313: Hej, działa! Dzięki stukrotne! Jeszcze przy tym nabieram oddechu, boli ale szybciej znika. Nie mam pojęcia co tak przeskakuje, myślałam, że może serce, ale wcześniej biło normalnie, przynajmniej tak mi się wydaje. Przydałoby się zrobić jakieś badania podczas tego kłucia. Obawiam się, że to trwałoby długo - kłucie średnio co 4 dni, do tego nierzadko w dziwnych porach, tzn. 4 rano albo późno w nocy. Do tego wątpliwe, by lekarz zgodził się na zajmowanie sprzętu tak długo dla jakichś *nerwobóli* albo innej nieistotnej rzeczy. W każdym razie popieram przedmówczynię i BARDZO Jej dziękuję.