Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w sercu

Gość kapriss

Rekomendowane odpowiedzi

witam ..jestem paulina 21 lat.... czytając wasze posty.. myślałam ze czytam o sobie... od zawsze miałam te bóle w sercu ale zawsze przechodził od trzech dni mam non stop nawet w nocy jak śpię to nie mogę spać na lewym boku bo odrazu zaczyna boleć ... myślę ze jutro wybiorę sie do lekarza bo nie mogę normalnie oddychać bo ból powraca ;/
Witam. Mam bardzo podobne bóle... Gdy byłam bardzo mała,leżałam w szpitalu kilkanaście dni na serce... Do zeszłego roku nie odczuwałam bólu w okolicach serca... Jednak teraz gdy sie zdenerwuje lub poprostu samo od siebie serce zacznie mnie kłuć, nie moge oddychać i po 2-3 minutach przechodzi... Tak jak napisał kuba1987 moze to byc spowodowane przez papierosy, jednak rzuciłam palenie a bóle nie ustąpiły. Prosze o jakąś pomoc...
Witam.Ja tez mam kołatania serca i kłucia od dłuzszego czasu, a także bóle w klatce piersiowej i nieraz oddechu nie mogę złapac.kiedys tego nie miałam.Jestem osoba bardzo nerwową,przejmuję sie wszystkim mysle za dużo o głupotach.Byłam kilka razy u lekarza kardiologa,porobiłam badania.Powiedział mi ze to jest nerwica i że mam wypadanie płatka tak to sie nazywa.I jesli sie nie uspokoję,nie wyciszę to może sie to pogłebiac.A po za tym szybko się męczę.To wszystko ze stresu.Ale jak tu się nie denerwowac jak zycie jest stresujace.A co do tych bóli w klatce piersiowej to też może byc przyczyna kręgosłup, bo mam lekkie skrzywienie.
witam powinnaś iśc do dobrego kardiologa i zrobic wszyskie badania czyli takie jak echokardiografia serca i tomografia serca z tomografii wszysko wychodzi dokładnie .Ja mam dobrego kardiologa ale przyjmuje prywatnie,szpital ma w tychach.Za wizytę bierze 60 zł .Wcześniej miałam kardiologa w ochojcu i dużo pacjentów na niego narzekało,zawsze mi mówił że zdechnę.Z gabinetu wychodziłam z płaczem,a teraz mam naprawdę dobrego lekarza on jest ordynatorem w tychach.Gabinet prywatny ma w tarnowskich górach,może jeszcze gdzieś indziej niewiem.Jak mnie wysyła do szpitala to nic nie płacę tylko w poradni za wizytę.Lekarz nazywa się Andzej sielańczyk.Jeżeli byś chciała numer telefonu do niego to mogę podac.Polecam tego lekarza super lekarz.Gdyby co to zadzwoń pod moj numer telefonu 512472305 pozdrawiam
hej . mam 13 lat i jak mialam 2 miesiace mialam delikatne szmery serca rodzice poszli ze mna do lekarza ale oni powiedzieli ze to przez przeziebienie . a teraz nie jestem przeziebiona i ostatnio jak bylam badana to lekarka badala mi serce przed wysilkiem i po i przed jest wszystko ok ale po mam jakies szmery serca delikatne ale mam i mnie to niepokoi a niekiedy nawet mnie kłuje ide 6 listopada do kardiologa ale czy to moze byc cos powaznego ?. martwie sie tym bo trenuje koszykowke a jak czytalam w internecie o szmerach serca to za fajnie nie bylo :(
Nie liczę na to, że ktoś mi odpowie, ale czytając te posty myślę, że szlag nas trafi prędzej czy później. Ja miewam czasem no jakieś 4-5 razy do roku ale jak już to seryjnie w przeciągu tygodnia dwóch, nagłe kłucie nie wiem czy serca ale w okolicach po lewej stronie na wysokości łokcia, ustaje wtedy gdy oddycham płytko i szybko tak jakbym łykał powietrze no bo jak wezmę głęboki oddech to mam wrażenie że mi serce pęka ból niesamowity więc oddycham do granicy bólu wypuszczam powitrze i znowy tylko troszkę mocniej itd. aż ból przechodzi i mogę noramlnie oddychać. Spoko wiem że brzmi to jak wariactwo ale innej medtody nie znam. Co do przyczyny?Mam podwyższone ciśnienie 145/90, puls w normie ale co zauważyłem...generalnie trenuję siłownia , bieganie i tu się pojawił zonk! Kiedy biorę kreatynę intensywność kłucia wzrasta, kiedy piję 3 kawy i więcej dziennie intensywność wzrasta, kiedy mam przerwę w sporcie jakieś 3-4 miesiące i znowu zaczynam ćwiczyć to samo jakby się serce rozszerzało ;) Dzisiaj już nie pije tyle kaw i nie biorę kreatyny, aż tu nagle pewnego dnia chlast i znowu kłucie....Może stres, nie przespane noce, a może ktoś moją laleczką VOODOO się bawi, pozdrawiam.
Mam 19 lat i mam bóle (kłucia) serca odkąd pamiętam (już w szkole podstawowej), bóle te mam codziennie, w różnych sytuacjach i o różnych porach dnia. Ból trwa różnie, czasami kilka sekund, czasami nawet godzinę. Nie mogę się przy tym schylać bo ból jest wtedy niewyobrażalny, ani też nie mogę brać głębokich oddechów, ani szybko chodzić. Jeśli złapie mnie ból to staram się chodzić (jeśli już muszę) po gładkiej powierzchni, ponieważ gdy chodzę np po kamieniach i innych tego typu rzeczach - ból się nasila. Dodam jeszcze, że byłam kiedyś z tym u lekarza i powiedział, że bóle te są wynikiem uspokojenia po stresie. Nie wierzę w to i pewnie nie tylko ja, bo niemożliwe jest, że człowiek stresuje się codziennie przez 11lat. Przynajmniej ja tak nie mam a stresuję sie rzadko więc tą diagnozę wykluczam. Co to może być?
Gość lulunia xD
Ja mam tak że mnie strasznie kłuje serce i kręci mi sie w głowie to zaczyna mi sie częsciej zdarzac raz na podwórku mi sie tak zdarzyło i koleżnka musiała mni prowadzic bo sama to bym niedoszła. Jeszcze niebyłam na badaniach ale zamierzam sie wybrac :D jak wiecie coś na ten temat piszcie na gg 1155632
Ja również proszę o jakąś pomoc, mam 29 lat i odkąd pamiętam miałam delikatne kłucia w okolicach serca. Były dość żadkie ale mocne i w miarę szybko mijały (1-2min) ja o tym zapominałam do lekarza nigdy z tym nie poszłam. Teraz zaczyna mnie nie pokoić ponieważ bardzo często zaczyna pojawiać się kołatanie serca, jest to dość tyle uciążliwe, że jest mi nie dobrze, jestem osłabiona, jest mi duszno, i co dla mnie niezrozumiałe jest mi gorąco ale wrażenie mam jakby zimne poty na mnie wychodziły, jest w ogóle wtedy jakieś dziwne samopoczucie. Wrażenie mam takie, że serce chce mi wyskoczyć, wali jak młot. Nie mierzę często ciśnienie ale kiedy czuję się dobrze to przeważnie ma 95/65 tętno tez ok 65. w trakcie ataku, nie wiem dlaczego, aparat nie zawsze chce mi zmierzyć a jak się już uda to i tak wychodzi prawie takie jak kiedy nic nie mam. Nie palę, piję kawę, alkohol tylko okazyjnie. Do lekarza z jednej strony boję się iść, a z drugiej nie wiem czy oni potraktują mnie poważnie, raz kiedyś wspomniałam o tym lekarzowi przy okazji, to powiedział ze jestem zbyt młoda, i że takie życie wszyscy żyją w stresie i to na pewno od tego. Ja się cholernie boję wizyt u lekarza jakichkolwiek, a najbardziej, że jak mi już zleci jakieś badania to nic nie wyjdzie bo nigdy nie wiem kiedy atak będę miała. Nie zauważyłam jakiś specjalnych sytuacji., które by temu towarzyszyły, np jakieś zdenerwowanie w danym momencie. i tu moja prośba - nie wiem na jakie badania naciskać w razie czego, i czy jeśli coś mi dolega to czy badania wykryją to nawet jeśli nie mam tego ataku. Proszę napiszcie na gg 11617051.
Witam Mam 23 lata i mam takie same dolegliwości jak Luk i Sy. Niedawno zrobiłęm EKG i nic nie wykazało, było czysto. Lekarz mi tylko powiedział że mam tendencję do nadciśnienia. Ból pojawia mi się już od dwóch lat, ale niedawno się dopiero nasilił. Boli przy różnych pozycjach ciała. Nie wiem od czego to zależy i co to w ogóle jest. W szpitalu powiedzieli, że to nerwowy tryb życia. Wątpię żeby to było to, nie jestem nerwowym człowiekiem i nie mam stresującego trybu życia. Przepisano mi tabletki z zawartością żelaza. Ból przechodzi jak strzelę sobie parę głębszych, ale później znów się pojawia. Próbowałem znaleźć coś w książkach na ten temat, w internecie też, ale nic nie znalazłem. Nie wiem co to może być. Może i nic groźnego, ale badania i tak jeszcze porobię. Wolę wiedzieć niż niewiedzieć.
Gość kermit8303
Mam podobny problem. Mam 25lat. Kilka tyg odni temu poczułem bardzo bolesny *jakby skurcz serca, który trwał kilka sekund (2-3s.) Było to na tyle bolesne, że aż mino wolnie krzyknąłem. Dwa dni później taki skurcz się powtórzył, ale był już słabszy. Podczas wizyty u lekarza pierwszego kontaktu padanie EKG nie przyniosło żadnych niepokojących wiadomości. Ciśnienie i tętno również w normie.Lekarz stwierdził że to są kłucia w koniuszku serca i że to nic groźnego. Od kilku dni mam trochę inne bóle. Piekące i kujące. Są coraz częstsze i silniejsze. Czy mam je nadal bagatelizować. Zredukowałem już picie kawy do jednej dziennie. Wcześniej piłem ją nałogowo.
Witam mam 15 lat. Od wakacji mam dziwne objawy. Gdy wracałam z za granicy z wakacji w domu źle się czułam. Zdarza się, że zaczyna mnie kłuć serce. Jest to straszyny ból wtedy biorę tabletki na uspokojenie i ten atak mija. Gdy zaś nie mam tabletek przy sobie przykładam ręce do serca i mocno ściskam. Tabletki nie są mocne. Gdyby jednak ktoś chciał wiedzieć są to tabletki ziołowe *LOBOFARM*. Tak samo mi się dzieje np. na wf po dłuższym bieganiu. Często wtedy nie mogę chodzić bo ból jest nie do wytrzymania. Powiedziałam rodzicom, ale oni stwierdzili że to jest spodowane dojżewaniem. Mama sama mi kupiła tabletki. Mam tak jak ty. Atak trwa u mnie ok.15min lub mniej. Tez nie mogę wziąść głębszego oddechu, a serce szybko mi bije. Nie wiem co to może być. Proszę o radę ..!!
Witam, ja mam 23 lata i mam kłucia serca a raczej tak jakby jego koncowki. Miałem badania EKG itp i lekarz nic nie stwierdzil. Dodam że gram w pilke i duzo trenuje (nie biore zadnych starydow ani inncy dopalaczy) poprostu bardzo duzo biegam. W trakcie ani po treningu czy meczu nie mam zadnych kluc choc jestem bardzo zmeczony i napweno magnez czy potas w moim ciele jest w sladowych ilosciach. Klucia pojawiaja sie kilka godzin po wysilku nie sa to jakies mocne czy powalajace ale troche to denerwuje i nie pokoi. Klucia czasami nasilaja sie jak spie na lewym boku. Wiele juz artykułów przeczytalem na podobne tematy wiem ze u mlodych ludzi takie cos sie zdaza a powodem moga byc ERWOBOLE, ZAPALENIE MIESNI ŻEBROWYCH czy NIEDOBORY MAGNEZU i POTASU. A martwie sie dlatego że wielu pilkarzy zmarlo na boisku przykladem moze byc 23-letni hiszpan czy portugalczyk nie pamietam.
mam 19 lat w zeszlym roku zrobilem glupote, bylem dosc pijany i wzialem mnustwo srodkow farmaceutycznych, moje serce na drugi dzien nie moglo wytrzymac mialem tetno okolo 240/170 zajechalem do szpitala bo nie pamietalem faktu ze to zrobilem lezalem 3 dni w szpitalu bo za pozno bylo na plukanie zoladka wszystko sie wchlonelo.... od tamtego czasu mam nieco podwyzszone cisnienie i klucie w gornj czesci serca co to moze byc?? ma ktos pojecie?? jakis ubytek ?? spowodowalem wade??
Witam..mam 15 lat od jakiegos tygodnia zaczelo mnie kłuc w okolicach serca az przebija mi na plecy.Mam taki ciągły ucisk na lewa strone klatki piersiowej.Byłem u lekarza z tym problemem i mowia ze to od stresu,nerwobole.Ale czy w tym wieku?Hmm dziwne..Nie wiem co to..biore magnez+B6.Troche mniej boli ale to jeszcze nie to.Jeszcze chcialbym dodac ze mam lekkie zawroty glowy.Ma ktos z Was też taki problem?Proszę o radę.Czy brać jakies leki..czy to moze w moim przypadku dojrzewanie..nie wiem..Ale to nie daje żyć ze tak powiem. Pozdrawiam.Czekam
Witam! Mam 11 lat i straszne kłucia w okolicy serca. Raz podczas takiego kłucia zmierzyłem puls i miałem aż 175/min! U lekarza byłem 2 dni wcześniej zrobiłem EKG i echo serca i nic nie wykazało. Normalnie mam puls od 70 do 90. Podczas kłucia jest mi ciężko oddychać. Prosze o szybką odpowiedź.
Mam 20 lat i też często odczuwam bóle serca. Zazwyczaj jest to kłucie (niemożliwość głębokiego oddechu). Serce boli mnie często kiedy jestem pod wpływem stresu. Jednak nie tylko wtedy. Czytałam artykuły na ten temat. Jednym z powodów jest zbyt wysokie ciśnienie, jednak u mnie jest odwrotnie. Mam dosyć niskie ciśnienie (90/60). Nie byłam u lekarza i nie mam pojęcia czym spowodowane są te bóle. Są jednak dosyć częste i uporczywe. Często jestem też osłabiona, zmęczona jak po nieprzespanej nocy. Te objawy są skutkiem niskiego ciśnienia ale może powinnam się zacząć martwić?
Hej dziś skończyłam 20 lat mam podobne objawy od wakacji. Na początku nie zwracałam na to uwagi, bo uważałam, że to nic wielkiego i przejdzie. Myliłam się nadal czuje ból i pojawia się on coraz częściej i mocniej. Czasami budzę się w nocy ze łzami w oczach z bólu.. Ale wraz z sercem boli mnie cała ręka, która jest jak trup, plecy, cały lewy bok.. W nocy nie mogę spać na lewym boku w ogóle, ledwo śpię na wznak :| Zauważyłam jednak, że od czasu gdy mam te kłucia i bóle, męczę się nie miłosiernie, a jestem sportmenką, a raczej... nią byłam.. Teraz też trenuje, lecz nie jest jak kiedyś :|| Czasami po treningu boli mnie serce 2 razy gorzej niż normalnie. Nie pale i pije, ale raczej okazyjnie, więc w niewielkich ilościach. Wszyscy mówią mi w kółko, że mam odwiedzić lekarza.. hmmm może się boje.. dlatego zwlekam.. Teraz wiem, że muszę iść do lekarza:|| Czasami już nie wytrzymuje.. Nie ufam lekarzom, być może dlatego ponieważ nie trafiłam na specjalistę..
Mam 13 lat i od tygodnia czuję kłucie w sercu. Pojawia się pare razy dziennie i po paru minutach ustaje. Boję się, że to coś poważnego. Czy ktoś może napisać co to może być? Będę wdzięczna. I jeszcze jedno. Czy mam powiedzieć o tym rodzicom???
Cześć. Mnie też bolało i kuło serce, w końcu poszłam do lekarza i wykryto w EKG, blok prawej odnogi serca, Chociaż u Was nie musi byc to samo, bo choroby serca i objawy mogą być naprawdę różne, mogą być też na płaszczyźnie nerwowej, ale można się zbadać, chyba nie zaszkodzi:)?