Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w sercu

Gość kapriss

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Roksanaaaaa

Hej. Ja od jakiegos miesiaca ma również bardzo bolesne kłócie serca ale do tego mam takze inne objawy takie jak : mdłosci, zawroty głowy, zmeczenie, silne ataki bólu głowy, dretwienie palców u rąk a w szczególnosci lewej reki. Ja te ataki kócia serca potrafie miec nawet gdy spokojnie sobie leze. Myślałam ze to z przemeczenia ale wyczytałam na internecie na forach ze to moga byc objawy nadcisnienia, chorób wieńcowych, nerwoból oraz schorzenia kregosłupa częsci szyjnej lub piersiowej. Wiec radze abys poszla do lekarza i jak wkoncu tez mam zamiar wybrac sie ale cigle tłumacze sobie ze nie mam czasu i ze jak samo przyszło to przejdzie ale pewnego razu moze byc za pozno jezeli okaze sie to cos powaznego.

Hej mam skrzywienie kręgosłupa i przez to czuję zwykle intensywne kłucie w sercu ( w plucach moze też..) przy skrzywieniu, obrocie ciała, a nawet jak wydaje mi się że siedzę prosto- wtedy zwykle jest to mniej intensywne; bóle w klatce piersiowej w okolicy mostka. nie mogę leżeć na boku, boli wtedy bardzo, a nawet jak leżę na plecach to potrafię się budzić w nocy z powodu bólu w klatce piersiowej:(. boję się że jak się ruszę to znowu będę cierpieć.. byłam już u ortopedy i mam robić ćwiczenia, jednak gdy je robię ból jest tak intensywny że muszę przerwać ćwiczenie. dodam że ćwiczenia wykonuję leżąc na brzuchu i wyginając się z różnie położonymi rękami. nie wiem już co mam robić... ;( proszę pomóżcie!!!

Jestem Alicja i mam 12 lat. Zamiast normalnie oddychać bardzo często głośno wzdycham, nie mogę przez to zasnąć. Czuję jakby powietrze zatrzymywało się w szyji i dalej już nie przychodziło do płuc, przez co też coraz więcej oddycham (wzdycham) żeby się nie udusić. Mam a tym problem i nie wiem co mam robić  czytałam trochę o tym ale już sama z tym sobie nie razdę. Również czasami czuję kucie w sercu i szybko się męczę. 😞