Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przyspieszone bicie serca oraz szumy w uszach po wysiłku i alkoholu

Gość dsus2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam DSUS2, Proponuję zachować ostrożność w piciu alkoholu. Szczególnie mocnego alkoholu. Natomiast wysiłek fizyczny powinien przyspieszać częstość rytmu serca, co może Pan odczuwać jako słyszenie przyspieszonego bicia serca. Brak przyspieszania się rytmu serca podczas wysiłku jest zjawiskiem nieprawidłowym i szczęśliwie nie występuje u Pana. Natomiast być może trochę za wcześnie zaczął Pan swoje eksperymentowanie z alkoholem?

Gość totylkomysli

Elo ziomek powiem ci szczerze że ja też tak mam paliłem zioło przez 1,5 roku wszysto było ok potem dopalacze przez 2 jak skończyłem z dopami to nie mogłem palić ziółka bo wtedy serce waliło jeszcze szybciej no to co mogłem zrobić lekarz bo na trzeźwo też tak miałem :D to musiałem się ratować i co wyszło nic nie wszyło z sercem wszystko ok z wszystkim wszsytko ok tylko z nerwami nie ok :D olej to to wyszstko wróci do normy teraz nawet mogę sobie zapalić ziółko jak zapomnę o tym to jest wszystko ok ostatnio wypiłem i zapaliłem to prawie zemdlałem dlatego że jak wypijesz to serce szybciej bije tak ma każdy może nie wiele szybciej ale szybciej dodaj sobie do tego strach lub lęk przed tym że serce szybciej bije wtedy dopiero wali jak oszalałe wiec to jest normalne wyluzuj i zapomnij o tym to wszystko będzie ok ale z używkami nie ma co przesadzać można sobie wypić np raz na 2 miechy narąbać się ale nie częściej 1-2 piwo na 2 tygodnie nie więcej zioło nigdy nie rób tego błędu co ja że paliłem dzień w dzień przez 1,5 roku jak chcesz palić zioło to pal ale z głową i co najważniejsze nie bój się bicia serca niektórym ludziom bije nawet 400x na min czyli 6,6 raza na sekundę jak mnie matematyka nie myli wiec nie bój się tego bo wtedy zacznie bić jeszcze bardziej ale też nie lekceważ tego idź do lekarza nich zdiagnozują co to jest :D np ja miałem wiele innych objaw oprócz tego że serce bije :D ale opanowałem myśli i jest ok :D