Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powrót do pracy po stentach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Miodzia, Nie wiadomo, czy stenty były zakładane z powodu ostrego zespołu wieńcowego, którym może być zawał serca? Problemem nie są stenty, które są formą leczenia, ale powód do ich implantacji - stabilna, niestabilna choroba wieńcowa, czy zawał serca? Następnym problemem wymagającym wyjaśnienia jest rodzaj pracy, jaki Pan wykonuje. Jeżeli praca nie jest związana z wykonywaniem ciężkich wysiłków fizycznych i nie jest bardzo stresująca, czyli nie powoduje u Pana dużych napięć emocjonalnych, co więcej, nie miał Pan zawału serca, ani niestabilnej choroby wieńcowej - to wtedy można wrócić do pracy już po kilku dniach. Sprawę powrotu do pracy należy omówić z swoim lekarzem. trzeba problem traktować bardzo indywidualnie i wziąć pod uwagę co najmniej te sprawy, które podano wyżej.

Witam Panie doktorze lekarz stwierdzil u mnie duze nadcisnienie tetnicze dlawice niestabilna zwezeni w 70 i 80% wiec zdecydowal o stentach po ich zalorzeniu nadal mam bole w okolicach mostka mecze sie i poce pracowalem jako pracownik fizyczny duzo dzwigalem i teraz nie wiem czy bede mogl wrucic do pracy