Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy po urazie

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj na meczu dostałem kolanem z górną cześć głowy , nad czołem . W momencie uderzenia nie straciłem przytomności tylko lekko zakręciło mi się w głowie , po meczu nie miałem żadnych niepokojących objawów ( źrenice ok , pamięć ok itp )dzisiaj lekko bolała mnie głowa w tym miejscu czy jeżeli niema żadnych niepokojących objawów to mogę być spokojny ?? Dziękuje za odpowiedzi

Witam Jakonsta, Zawasze warto sprawdzić, czy nie ma istotnych pozostałości po urazie głowy. Jezeli bóle głowy będą się utrzymywały, będą występowały zawroty głowy z wymiotami lub bez wymiotów, to warto udać się na konsulatację do lekarza. Być może będzie konieczna konsultacja neurologiczna. Prawodpodobnie warto będzie wykonać rentgen czaszki, a w razie potrzeby również tomografię komputerową głowy. Oczywiście, jeżeli lekarz stwierdzi, że są wskazania do takich badań.

Po 3 dniach wystąpiły mdlości . Zero zwracania , źrenice ok , brak zawrotów głowy . Ból ciągły ustąpił tylko lekkie mdłości i czasami napadowy ból głowy czy to może być lekki wstrzas mózgu >? Narazie zrezygnowałem z trenowania i dużo odpoczywam , umowilem sie na wizyte u lekarza rodzinnego na jutro. Czy moge spodziewac się takiej diagnozy ?