Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie rąk po wysiłku oraz ucisk i zawroty głowy

Gość kolo25

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kolo25

Cześć nie mam sił na nic jak coś robię szybko się męczę całe ciało mi wtedy drży a ręce mi się tak trzęsą jak alkoholikowi albo jakbym miał parkinsona.Szybko się pocę i nie toleruję upałów jak robi się ciepło to mi wtedy robi się słabo i mam uczucie jakbym zaraz miał zemdleć a dawniej uwielbiałem upały i się opalać.Czasem mam tej jakby ucisk głowy i zawroty głowy.Mam 27 lat i strasznie mnie męczy taki stan chciałbym żyć jak dawniej.Lek neurolog niczego złego nie stwierdził,odczuwam także bóle w ok krzyża jak się poschylam albo chwilę stoję prosto i ból nóg zwłaszcza rano a duży palec u prawej nogi jest jakby zdrętwiały taki dziwny.Co mi jest co dalej robić

I nie zlecił żadnych badań krwi?Dziwne.Mnie czasem drętwieje duży palec u nogi,ale lekarz twierdzi,że to od kręgosłupa.Może nadźwigałeś się,ćwiczyłeś na siłowni czy coś.A ten brak sił to może brałeś jakieś leki/ Sterydy? Ja bym zbadała poziomy hormonów tarczycy,[słabość i pocenie może mieć podłoże hormonalne] ,OB, morfologię z rozmazem,poziomy elektrolitów,poziom cukru.Warto zrobić sobie taki ,,przegląd**.

Mam dokładnie takie same objawy jak Ty. Udaj sie jaknajszybciej do endokrynologa. Ja właśnie dostałam skierowanie do szpitala na dalsze badania. Zaczęły sie od Tsh - hormon tarczycy i okazało sie ze mam delikatna niedoczynnosc. Na szczęście Pani doktor wypisała skierowanie na potas i kortyzol - za wysokie oba. Pozdrawiam