Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, mrowienie ust i kłucie w gardle

Rekomendowane odpowiedzi

To już trwa 3 miesiące dzień w dzień bez ustanku. Bol glowy a właściwie ucisk głównie z przodu głowy ból karku mrowienie niekiedy ust albo bolaca szczęka klucie w gardle przechodzace az do ucha. Nie wiem co mi jest. Leki nie pomagają. Żadne Mialam robione tk glowy eeg morfologie glukozr tarczyce kreatynine wszystko w normie. Mic nigdzie nie wykryto a ja się czuje strasznie zle I słabo. Bylam badana również laryngologivznie ginekologicznie I kazdy mi mowi ze wszystko w porządku. Jak w porządku jak mi jest strasznie źle

Stawiam na kręgosłup szyjny,może fizykoterapia pomoże? Laser na kręgosłup szyjny i inne zabiegi,terapia manualna.Trzeba zrobić rtg szyjnego i poradzić się neurologa lub lekarza specjalisty rehabilitacji ruchowej.Nie wiem czy mam rację,ale może to jest to?

Jaki tryb życia prowadzisz? Czy dużo siedzisz np. przy kompie? Jeśli tak, to może kręgosłup szyjny rzeczywiście.Należy kilka razy dziennie robić takie ćwiczenie: stanąć prosto szyję wyciągnąć do góry i ,,cofać** brodę -ruchy jak najbbardziej w tył.Drugie ćw: stanąć tyłem do ściany ,30cm od ściany, ręce w górę i głowa w górę,oprzeć się dłońmi o ścianę w taki sposób jak opieramy się dłońmi o podłogę robiąc mostek z leżenia.Wytrzymać kilka sekund i powtórzyć kilka razy.Spać na poziomym łózku mając pod głową specjalną wyprofilowaną poduszkę podpierającą we śnie kark.Chroni to kręgosłup szyjny.

Zrób rezonans szyjnego .Od tego powinnaś zacząć .Ból karku i przodu głowy ,czoła oczodołów ,kłucie w gardle promieniujące do ucha (szczególnie podczas przełykania ?),kup porządną maść rozgrzewającą ,smaruj kark ,gorące prysznice na kark ,rób wszystko żeby go rozluźnić ,ale na razie nie masaże bo nie wiaoomo co tam się dzieję i zrobisz sobie większe kuku .Poszukaj ćwiczenia w YT na rozluźnienie karku ,są bardzo proste ,kilka minut dziennie a robią cuda .

No więc zgadłam,że siedzisz przy komputerze. Idź na rehabilitację,laser na kręgosłup szyjny i do tego jakieś inny zabieg polecony przez fozjoterapeutę i będzie OK.Pokaże ci specjalne ćwiczenia.Myślę, że bardzo pomogłoby ci pływanie.