Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno, senność i niskie ciśnienie

Gość 49945

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16 lat, ostatnio czuje się znacznie osłabiona, senna za dnia przez co nie mam siły nic robić. Zaczęłam regularnie mierzyć ciśnienie, często (chodź teraz rzadziej) wychodzi mi arytmia, niskie ciśnienie i często wysokie tętno. Dzisiaj przez połowę dnia czuje się okropnie. Ciśnienie mam niskie (ok.97/60) i wysokie tętno (caly czas ponad 100/min). Jestem zmęczona, rozpalona, mam wrażenie jakby cała skóra mnie piekła (jakbym była oparzona). Do tego mam koronę szumy uszne i bol głowy gdy wstaje. Z czym może to byc związane? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Cisnienie mozna sobie nieco podwyższyć pijąc napar z ziela rozmarynu: dwa razy dziennie rano i po południu[nie wieczorem].Kupuje się w sklepie zielarskim.Łyżkę ziela zalać szklanką wrzątku, przykryć i zostawić na 15 minut. Ale do lekarza z wynikami krwi idź koniecznie.

Zbadaj sobie jeszcze poziom cukru na wszelki wypadek,trzeba wszystko sprawdzić,może to też być uczulenie na coś-płyn do kąpieli,albo nowe ubranie z czegoś sztucznego,pościel, proszki do prania. Zamów sobie pomadę ojca Grzegorza w necie,najpierw przeczytaj w necie ulotkę.