Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból nóg i drętwienie placa u nogi

Gość Andrzej30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andrzej30

Cześć od jakiegoś czasu mam ciągłe bóle nóg ostatnio doszły do tego drętwienie dużego palca u prawej nogi i cierpnięcie rąk w nocy.Dodam że odczuwam ból w ok krzyża czy to może być jakoś powiązane?No i jeszcze ciągłe osłabienie i brak sił i na dodatek się nie wysypiam mógłbym spać nawet 12 godzin.Dodam że mam 30 lat

Gość Andrzej30

Witam mam 30 lat jestem ciągle zmęczony i osłabiony nie mam sił na nic.Nie wysypiam się mógłbym spać nawet 12 godzin i dalej nie mogę się wyspać a jak już wstanę to nie mogę dojść do siebie.Już nie wiem co mam robić najchętniej to bym tylko w domu siedział bo nie mam sił na nic,szybko się męczę i pocę.Chodzę bo chodzę nogi ledwo przekładam i mam uczucie jakby odrealnienia.Bolą mnie nogi zwłaszcza rano i wieczór.Nie mam apetytu rano dopiero po południu przychodzi a największy mam na wieczór kiedy się nie powinno dużo jeść.Co to może być nerwica raczej odpada psycholog tak stwierdził po kilku wizytach u niego.Proszę o pomoc i porady

Gość pindirinda

A jakies badania ?Morfologia ,poziomy pierwiastków ,badnie ogólne moczu ,cukier na czczo?Czy dużo pijesz płynów ?Chorujesz na coś ?To że człowiek nie ma na nic siły ani ochoty to nie znaczy od razu nerwica .

Gość pindirinda

To lekarz powinien w takim razie wpaść na dalsze badania .Skoro tarczyca wykluczona ,cukrzyca wykluczona .Czy te 4 litry pijesz wody i jeszcze dodatkowo kawa ,herbata i np.zupy ?Wiesz przesada też może być szkodliwa .Nie można przesadzac z ilością przyjmowanych płynów bo to nie jest zdrowe .4 litry to bardzo dużo chyba że masz 2 m wzrostu i wazysz 130 kilo .

Wydaje mi się ,że to może być od kręgosłupa .RTG kr.Lędźwiowego i do ortopedy lub neurologa i na rehabilitację-laser, ultradźwiękiitp. Albo jechać z wynikami prywatnie do uzdrowiska Busko Zdrój[ lub Solec Zdrój]]albo Swoszowice-na 2 tygodnie.Tam sa kąpiele siarczkowe.O ich dobroczynnym działaniu na stawy, kręgosłup---układ kostny i na inne schorzenia poczytaj w internecie.Cena za 1 kąpiel 15 zł. Za lekarza ,który przepisze zabiegi płaci się 40 zł. Pokój 25-50 zł,obiad 16 zł.Masz 12 kąpieli w ciągu 2 tyg.Ja korzystałam i b. skuteczne.No i nie szkodzi tak jak rózne maści ze sterydami,które przepisują lekarze. Sa przeciwwskazania do kąpieli,więc też o tym przeczytaj w informacjach uzdrowiska.Życzę zdrowia.

Nic nie wiadomo czy bierzesz jakieś leki, czy na coś chorujesz, jak z odżywianiem,trybem życia, uzywkami.... ...itd... Zbadaj tez poziom glukozy,TSH,Poziom mocznika,poziomy elektrolitów, morfologię z rozmazem,poziom żelaza,wapnia ,magnezu,sodu potasu.I do lekarza z wynikami.

Na cierpnięcie rąk [od kręgosłupa] może pomóc spanie na łóżku całkie poziomym ,bez zagłówka,żeby nie spać w pozycji zgarbioej.Kupić poduszkę specjalnie wyprofilowaną, która we śnie podpiera kark.Wtedy kręgosłup odpoczywa,bo jest solidnie podparty.Przepraszam,że się tak rozpisuję.,ale się jakoś ,,rozpędziłam**.

Gość pindirinda

Ha ha to niewiele się pomyliłam :) .A może pobierz magnez z B6 ,możesz mieć braki elektrolitów ,dużo pijesz ale i dużo wydalasz z potem ,piwko też płucze z magnezu i potasu .Czasem najlepsze są najprostsze rozwiązania ,szuka się choroby a wystarczy uzupełnić pierwiastki .Pić dużo wody z ogórków kiszonych ale takich *prawdziwych *swoich .Duzo bananów ,pomidorów -może pomidory jeszcze nie teraz bo można się zatruć .Bóle nóg mogą też być od braku mg i k .Brak energii i zmęczenie też .

Gość monia monia p

Tez tak mam...Badania na wszystko zrobione ...rtg tez i jak narazie nic...tylko mi dochodzi nagły silny ból ktory uniemozliwia poruszanie rak karku itd trwa do 5 dni...koszmar mam na to aulin i mydocalm...czekam na rezonans bo niby tylko to moze wykryc co to jest dokładniej> Bo na rtg nie widac wszystkiego :/

Na dolegliwo.ści od kręgosłupa może tez pomóc pływanie, które rozluźnia wszystkie mięśnie,nie jest dużym obciązeniem dla stawów i w dużym stopniu relaksuje. Znam jednego ,,depresyjnego**, który pływa dwa razy na tydzień i twierdzi ,że mu to bardzo poprawia samopoczucie. Można tez iść na masaż relaksujący, oczywiście jeśli ma się zdiagnozowany ten kręgosłup.Pozdr.