Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalizacja: Neurolog Płeć: kobieta Wiek: 20 Czy na coś choruję: tak Czy na coś choruję - komentarz uczucie niestabilności bóle i zawroty głowy niskie ciśnienie 100/60 wczesniej mialam 120/70 szumy uszne, uścisk głowy w płacie czołowym głownie. Objawy występują ciągle bez przerwy, zawroty głowy jednynie nasilaja się bądź słabną. dodatkowo osłabiony słuch i wrażliwe zęby. Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie: nie Jakie to są dolegliwości: proszę o interpretację badania eeg, nie przyjmuję rzadnych leków ponieważ jestem w trakcie robienia badań., wykonałam juz badanie na tarczyce kreatynine morfologie i prolaktyne wszytsko w normie. Od jak dawna się pojawiają: moje objawy trfają już 3 miesiąc. Jak często się pojawiają? Gdzie dokładnie się lokalizują? co dziennie, od rana do wieczora Jakie mają nasilenie? lekkie. ale przez to nie mogę normalnie funkcjonować,. Czy coś je nasila albo coś przynosi ulgę? stres je nasila Jakie badania do tej pory były wykonywane? tsh, morfologia, kreatynina, prolaktyna eeg. Jakie były wyniki wykonanych badań? wynik eeg. orzeczenie: zapis z lekkiego stopnia zmianami uogolnionymi w postaci zwolnienia czynności podstawowej theta-alfa 6-11 dp 6--115uV. Hv i fotostymulacja nie ujawniają cech leteralizacyjnych lub napadowości. Reakcja blokowania zaznaczona. Program: 100uV/cm 30mm/s LF:0,3s HF:70 Hz 50 Hz:Wł. F7-Fp1 Fp1-Fp2 Fp8-F8 F7-Fz Fz-F8 F8-F7 T3-Cz Cz-T4 T4-T3 T5-Pz Pz-T6 T6-T5 T5-o1 01-02 02-T6 Fz-Pz Jakie było dotychczas leczenie? podejrzenie ze to od kregoslupa Jakie leki i z jakiego powodu były stosowane? leki tolperis movalis nie pomogly Kiedy to było? Jak długo trwało leczenie i czy była jakaś poprawa po leczeniu? nie bylo zadnej poprway po leczeniu leki brane dwa tyg

Gość pindirinda

Nie zinterpretuje wyniku bo się nie znam i myślę że nikt tego tutaj nie zrobi .Ale zbadaj kręgi szyjne ,porządnie ,najlepiej rezonansem .Jeśli wyjdą zmiany pomóc może albo dobry terapeuta manualny -nie szarlatan tylko człowiek poważny z papierami ,albo neurochirurg ,możesz mieć już ucisk na rdzeń stąd te objawy .Lek Movalis to lek p.zapalny więc nie pomoże na zwyrodnienie .Tolperis mało komu pomaga np.na mnie nie działał wcale ,inna jego nazwa to Mydocalm .Bardzo dobrym lekiem na rozluźnienie mięśni a więc poprawę przy kłopotach z kręgami był Myopan -niestety wycofany .

Lekkie zmiany w EEg moga nic nie znaczyć,wieku zdrowych ludzi tak ma. Ale neurolog musi wynik obejrzeć.I się wypowiedzieć.Myśle,że tak jak pisze kol. zrobić rezonans szyjnego i w zal. od wyniku iść lub nie do fizjoterapeuty na ew. zabiegi. I koniecznie coś na uspookojenie.By niepotrzebnie się nie stresować.Np. tabl. labofarm ziołowe.Tylko trzeba je brac systematycznie przez dłuższy czas.Przeczytaj ulotkę.I troszkę magne B6. Będzie dobrze.

Jeśli nie masz miesiączki, to natychmiast idx do ginekologa . porobić badania hormonów płciowych,moze prolaktynę masz za wysoką? A może się odchudzałaś i masz anemię? Trzeba się przebadać: OB, morfologuia z rozmazem ,poziom żelaza.Porozmawiaj o tym z ginekologiem koniecznie.