Gość kordian122 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam . mam pytanie odnośnie propranololu. Psychiatra zapisal mi go ponieważ na wizycie kategorycznie odmówiłem przyjmowania lekow psychotropowych. Rece mi sie trzesa i niekiedy w pewnych sytuacjach lub okolicznosciach serce chce mi z klatki wyskoczyc , nie bije szybko ale bije mocno, wyczuwalnie , cisnienie zawsze w normie. I teraz pytanie , jem w dawce po 20 mg rano i wieczorem , czy moge do tego jeździć na rowerze , pobiegać lub intensywnie spacerować ? Lubie codzienie odzine spedzic na aktywnosci fizycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Witam Kordiana, Podczas stosowania Propranololu można uprawiać sporty i wykonywać inne wysiłki fizyczne. Należy brać pod uwagę, że propranolol, w dawce 2 x 20 mg, może zwalniać tętno zarówno w spoczynku jak i podczas wysiłku oraz obniżać ciśnienie tętnicze krwi również w spoczynku i podczas wysiłku. Dlatego warto mierzyć ciśnienie i tętno, szczególnie na początku kuracji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kordian122 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 A czy mocne bicie serca to objaw jakiejś choroby (oprócz nerwicy)? Takie wyczuwalne gdy leżysz , siedzisz przy stole . Nie szybkie tylko mocne , ciśnienie w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi