hakembery Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Jestem tutaj nowy więc pragnę wszystkich przywitać ,mam 40 lat i czeka mnie w maju zabieg wszczepienia ICD . I w związku z tym mam takie pytanie czy mogę na drugi dzień po zabiegu prowadzić samochód bo nie ma mnie kto zawieść do szpitala kardio werter będę miał wszczepiony zapobiegawczo ,przepraszam za pismo i błędy ale nie myślę jestem przerażony proszę odpiszcie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Witaj. Polecał bym do szpitala jechać jak i wracać innym środkiem niż autem. Po zabiegu trzeba uwarzac na rękę od strony wszczepienia pudełka. Umnie w szpitalu to rączka londuje na teblaku na jakiś czas. Generalnie nie powinno prowadzić auta przez jakiś dłuższy czas. Ale to lekarze wszystko powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza
hakembery Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie czy ten zabieg boli i czy jest bardzo niebezpieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Boli nie powinno przewaznie robi sie to w znieczuleniu miejscowym wiec nie bedzie tak źle. A co do niebezpieczeństwa to wsumie po za krwiakiem nic mi sie złego nie działo krwiaj zniknoł po 2 tyg i był spokój. Niema co się obawiać. Po wszczepieniu ICD bedziesz miał jeszcze próbe czyli pod narkozą wywołają u Ciebie arytmie a maszynka ma strzelic i ją przerwać. Ale oczywiście się śpi wiec to pikuś. Narkoza trwa z 15 min nie wymaga intubacji itp wiec mrugniesz i bedzie po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza
hakembery Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie , choć strach będzie towarzyszył mi do końca to mnie pan uspokoił slicznie dziękuję i życzę jak najwięcej zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Polecam się na przyszłość. Również zdrówka życzę :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lencia Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Mam 3 dni krdio wertr czy moge w samochodzie siedziec na macie magnesowej Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi