Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból nóg, osłabienie, drżenie kończyn i głowy oraz nadmierna potliwość

Gość Andrzej30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 30 lat i następujące objawy:ciągłe bóle nóg,zwłaszcza rano,osłabienie i brak sił,drżenie kończyn i głowy,szybko się męczę,nadmierna potliwość lekki wysiłek i już mi się pot leje po czole,zła tolerancja organizmu na wysoką temperaturę a robi się coraz cieplej aż mi ciało wtedy drży,rano wstaję niewyspany a śpię 8-10 godzin.Ból kręgosłupa w ok lędżwiowej, chrupanie w szyi przy skręcaniu głową i czasem takie uczucie jakby się coś z tyłu głowy przelewało.Czasem kłujące bóle głowy w różnych miejscach oraz zawroty głowy.Ogólnie nie mam sił na nic nie pracuję bo nie dam rady po prostu lekki wysiłek i się męczę.Na lekarzy i różne leki wydałem już majątek leczę się już ponad 2 lata ciągle jakieś prochy łykam.Lek. rodzinny i neurolog stwierdzili nerwicę przepisywali różne leki i nic nawet u psychologa byłem na paru spotkaniach ale nic nie stwierdził i nie pomógł.Obecnie zażywam Afobam i setaloft od ponad miesiąca i nie ma poprawy wcześniej też różne psychotropy które nic nie pomagają tylko mi lekarze zmieniają i charatają wnętrzności.Ja myślę że to nie nerwica jestem nerwowy ale to chyba każdy jest.Może to od kręgosłupa sam już ni wiem proszę o pomoc do kogo mam si udać bo już nie mam sił na nic,może ktoś miał podobne objawy pomocy!!!

Witam Andrzeja, Jeżeli są wątpliwości, czy nie ma zmian w kręgosłupie? - To trzeba to sprawdzić i zrobić na początek rentgen kręgosłupa szyjnego i piersiowego. Jeżeli w rentgenie będą jakieś nieprawidłowości, to w porozumieniu ze swoim lekarzem można będzie zrobić bardziej skomplikowane badania. Ale zacząć można od rentgena kręgosłupa.

A może pojedź sobie do jakiegoś kurortu na dwa tygodnie..Tam odpoczniesz, pobierzesz kąpiele wpływające korzystnie nie tylko na kręgosłup ,ale i na nerwy...i może lepiej się poczujesz? Tylko trzeba wybrac odpowiednie uzdrowisko i rozbić świnkę ,jechac prywatnie,bo czeka się do dwóch lat,a tyle czekać nie możesz.Poczytaj o ofertach uzdrowisk które najlepsze na kręgosłup i nerwy.Życzę zdrowia i spokoju.PS--Ceny sa takie :pokój-25-50 zł za dobę,obiad 16-18,trzy zabiegi dziennie -30-40[kąpiele od 15 do 20],inne tanie od 8 do 12].Jak cie stać , to zafunduj sobie relaks w kurorcie.A tymczasem jak umiesz pływać ,chodź na basen.To świetnie robi na nerwy ,relaksuje, uruchamia i rozluźnia wszystkie mięśnie.Znam jednego depresyjnego,który twierdzi,że w dniu,kiedy ma basen czuje się świetnie.Pozdrawiam.

Witam widze, ze juz troche czasu minęło od Pana wpisu. Czy wykonywal pan badania krwi. A w szczególności badania hormonów tarczycy? panskie objawy takie jak zmęczenie, nietolerancja ciepła, potliwość, bóle kończyn dolnych oraz drżenia moga byc przyczyną zaburzeń hormonów tarczycy. Proponuje zaczac od tego. Kregoslup moze byc pana odrebnym problemem oczywiscie rtg lub rezonans magnetyczny (lepsza opcja) jest wskazany i oczywiscie dobra rehabilitacja. Pozdrawiam.