Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, bezsenność i ucisk w płacie czołowym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od ponad 2 miesiaca mam szereg objaw i nie wiem co mi jest, mianowicie wszystko zaczelo sie od bezsennoesci pozniej ciagle zmeczenie po jakims czasie bezsennoesc ustapila ale pojawilo sie uczucie niestabilnosci i bole glowy w dodatku cisnienie w glowie takie pulsujace ruchy bylam u nerurologa nic nie stwierdzil dostałam skierowanie na badania eeg i tomografie. eeg zrobiłam dzisiaj wyniki majabyc jutro dodatkowo bdania na kreatynine i tarczyce wszytsko w normie. czekam jeszcze na wyniki prolaktyny bo kazala mi Pani zbadac tez hormony. kreatynina i taczyca w normie morfologia tak samo, zawroty glowy nie ustępują i ciagle odczuwam uscisk w placie czlowym tak jakbym miala cos na glowie, w dodatku dziwne uczucie w górnej sczece tak jakby mi miala zaraz odpaść. Miesiączka jedno dniowa, szum w uszach i czasami ograniczenie pola widzenia, czy ktoś mi powie co mi jest? albo ma moze takie same dolegliwości? tomografie mam 15 maja. Dodam tez ze mam 20 lat.

Witam Klaudiax, Warto mierzyć ciśnienie tętnicze i tętno. Zawroty głowy mogą być zarówno przy wysokim, jak i przy niskim ciśnieniu. Można rozważyć wykonanie holtera, żeby zobaczyć, czy nie ma zaburzeń rytmu serca? W porozumieniu z neurologiem warto ustalić, czy rentgen kręgosłupa szyjnego nie będzie przydatny (zrobienie rentgena jest możliwe pod warunkiem, że nie jest Pani w ciąży). Miesiączka 1-dniowa wydaje się dosyć krótka i dlatego badanie hormonów kobiecych, nie tylko hormonów tarczycy jest wskazane.

Zaczeły się nagłym wzrostem ciśnienia tak mi sie wydaje. Siedziałem sobie w pracy zacząłem pić kawe gdy nagle zrobiło mi się strasznie gorąco i mnie zamroczyło nic do mnie nie docierało, nie straciłem przytomności ale nie pamiętam co ktoś wtedy do mnie mówił trwało to jakoś minute po czym zostały zawroty głowy, bóle głowy, uczucie jakby ktoś sciskał mi głowę i pulsujący ucisk w skroniach i czole. Tomografia nic nie wykazała neurolog stwierdził że to przemęczenie. Jest troszke lepiej ale nie do końca tak jak było bo byłem zdrów jak ryba!!! A teraz reaguje bardzo mocno na zmiany ciśnienia czy pogody sam nie wiem miewam często bóle głowy i ucisk w płacie czołowym. Dostałem tabletki na ból głowy i nasenne to wszystko ;)

Witam,od jakiegos czasu boli mnie glowa, dretwieje prawa strona twarzy no i ten bol w prawym plocie czolowym jak by mi ktos igły wbijal na dodatek jak dotykam to miejsce to tez boli,nie mam nudnosci ale bezsennosc owszem, czy moze mi ktos cos doradzic bo na badaniach nic nie wychodzi a ja nigdy nie chorowalam nie lezalam w szpitalach i za bardzo nie wiem co sie dzieje, zaczynam sie niepokoic bo ten bol nie jest normalny aa zwlaszcza ze nigdy sie tak nie czulam jak teraz, jakie badania mam jeszcze zrobic oprócz tomografi..