Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, trudności w koncetracji i otępienie

Gość Marcin111111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin111111

Witam wszystkich, czytałem trochę wasze forum aczkolwiek trudno było mi znaleźć temat który jakby był o moim problemie. Zatem od kilku miesięcy miewam się z problemem który przejawia się następująco: Wstając rano często delikatnie kręci mi się w głowie, zazwyczaj trwa to kilka minut, ogólnie doskwiera mi jakby zmęczenie, często nie mogę się dobrze na czymś skupić bo coś jakby rozbija mi myślenie, mam tysiąc różnych myśli ale na żadnej z nich nie mogę się skupić do tego często łapię takie jakby zawiechy - przejawia się to tym że jakbym się o czymś zamyślił ale praktycznie to na niczym, taki dziwny stan, czuję się otępiały i skołowany, po prostu czuję się jakbym stał obok siebie, w ogóle czasem jakoś dziwnie mi się widzi, tak jakby otępiale bez celu. Spanie przychodzi mi z łatwością, kładę się - niezależnie od pory dnia i po kilku minutach śpię (sypiam w miarę regularnie 22-5 rano. Mam 25 lat, biegam co dzień 2-3 km z rana, tak dla rozruszania się. Przyjmuję witaminy, magnez, odżywiam się w miarę regularnie. Poradźcie mi co mogę z tym zrobić, może jakieś badania, a może każdy tak ma i ja coś wyolbrzymiam, pomóżcie, w razie wątpliwości pytajcie będę odpowiadał na bieżąco. Pozdrawiam serdecznie

Witam Marcina, Proponuję odwiedzić lekarza i opowiedzieć mu o swowich dolegliwościach. Prawdopodobnie przyda się wykonanie podstawowych badań krwi i moczu, warto oznaczyć we krwi stężenie hormonów tarczycy, a przynajmniej tylko TSH. Warto też zrobić EKG. Opisywane dolegliwości mogą mieć związek z napięciami emocjonalnymi. Jeżeli spędza Pan wiele godzin codziennie przed komputerem, to zaburzenia koncentracji mogą być z tym związane. Wtedy warto znacznie ograniczyć kontakt z komputerem, a może nawet na tydzień całkowicie do niego nie zaglądać.