Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Mery1234

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! mam 19 lat, nie wiem co się ze mną dzieje , nie wiem co robić, gdzie suzkać pomocy.. A więc tak w grudniu wróciłam z pracy dostałam dziwnego uczucia, uderzenia goraca i zimna, szybkie bicie serca, mama zawiosła mnie na pogotowie, tam mialam wysokie cisnienie i tętno, nie potrafili mi tego zbic i zabrali mnie do szpitala, w szpitalu zrobili badanie krwi podstawowe, zostawili na obserwacji 3 godziny i wypisali do domu, lekarz powiedzial ze to moze byc od tarczyce,a więc nastepnego dnia zrobilam badanie tarczycy, wyszło wszystko okej, lecz bol w klatce piersiowej sie nasilal, poszlam do kardiologa zrobil mi ekg, echo serca, Holter i wszystko wyszlo w porzadku.. Lecz ból ciagle sie nasila, boje sie ciagle co sie ze mna dzieje nie radze sobie już z niczym ciagle mnie to boli po nocach nie spie nie wiem co mam robić czy ktoś może mi pomóc ??? !!!! :(

Witam Mery, Warto mieć w domu ciśnieniomierz przystosowany do samokontroli ciśnienia - elektroniczny, nie wymagający słuchawek lekarskich. Ważne jest, żeby mankiet był na ramię, a nie na nadgarstek. Jeżeli już będzie w domu ciśnieniomierz, wtedy warto jak najczęściej mierzyć ciśnienie i tętno i zapisywać wyniki. Po tygodniu, dwóch lub po miesiącu obserwacji, warto wrócić do lekarza i pokazać mu zapisane wyniki. Może się okazać, że ma Pani chwiejne nadciśnienie tętnicze, które być może trzeba będzie leczyć.