Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nudności od serotoniny

Gość Mati1992

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie! Chciałbym prosić o fachową poradę w tym miejscu, gdyż moj lekarz w przychodni mnie po prostu zbywa... od 2011 r. jestem na lekach przeciwdepresyjnych (Seroxat, Paroxinor, Parogen, Paxtin). Stwierdzono u mnie silną nerwicę lękową (objawiała się napadami trzęsawki, ktora budziła mnie zwłaszcza w nocy, a także ogolnie złym samopoczuciem). Przez dwa lata brałem Parogen - przez ten czas było naprawdę świetnie, byłem w ogole innym człowiekiem, wszystkie moje objawy związane z nerwicą zniknęły. Niestety, we wrześniu 2013 r. nagle poczułem się źle, tzn. miałem okropne nudności, bulgotania w brzuchu i żołądku, zwlaszcza po zjedzeniu czegoś słodkiego bądź napiciu 1 kieliszka alkoholu! Bardzo się tego wystraszyłem, poszedłem do lekarza, zrobił mi badania krwi i moczu - wszystko ok. Diagnoza: refluks żołądkowy, przepisał IPP, ale nic nie przeszło. Dalej od czasu do czasu męczą mnie mdłości. Po kilku dniach poszedłem i powidziałem, że wciąż mam problemy z żołądkiem. Stwierdził, że przesadzam. W styczniu poszedłem do mojej psych, która stwierdziła, że moje nudności mogą pochodzić od nadmiaru zażywania serotoniny albo od tego, że się organizm od leku odwyczaił. Przepisała Paxtin 40 mg i do 5 kwietnia był spokoj. Niestety, w aptece nie było mojego leku, dostałem zamiennik Paroxinor 20 mg (biorę 2 tabletki). Niestety, wszystko wrociło, dziwne burczenie w brzuchu, mdłości, dzisiaj w nocy obudziłem się z okropnym uczuciem, że zaraz wymiotuję, ale dostałem strasznych dreszczy, po ktorych wszystko mi przeszło, ale czułem się zmęczony i poszedem spać. Teraz też nie czuję się najlepiej. Czy możecie potwierdzić, że moje problemy wynikają z przyjmowania tych lekow, czy też już mam sobie załatwiać wizytę u gastrologa i usłyszeć diagnozę: candida albo nie daj boże jakiś rak ??? Dodam, że od czasu do czasu mam jakieś dziwne prądy w głowie (wcześniej dostawałem je, gdy zapomniałem wziąć lekow, a teraz mi towarzyszą prawie codziennie).