Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Adam2223

Rekomendowane odpowiedzi

Przy sytuacjach mnie stresowych (zwykła rozmowa z kierownikiem ) mam drżenie rąk natomiast podczas rozmowy z kierownikiem innego sklepu takiego problemu nie mam . Drżenie rąk występuję też przy dłuższej pracy (pracuje fizycznie w ochronie ) , dodatkowo trenuję raz lub dwa razy dziennie boks codziennie od poniedziałku do piątku Kiedyś miałem stojącą pracę i po paru dniach stania miałem skurczę pod okiem i na nodze a także całym mną trzęsło . Myślałem że to przez brak magnezu więc kupiłem cytrinian magnezu w tabletkach i po paru dniach stosowania (1 tabletka rano i jedna wieczorem ) miałem dziwne uczucie jakby skurczu czy wałkowania w głowie a także czasem bólu i zawrotów głowy . Dziś wziąłem rano jedną tabletkę magnezu rano i przy wychodzeniu z mieszkania miałem jakby zawroty głowy ale w niewielkim stopniu .Jestem osłabiony , czasem mi gorącą . Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy ? Mam zdiagnozowaną depresję i od 3 miesięcy przyjmuje leki .

Witam Adama2233, Zespół depresyjny może powodować, że jest Pan bardziej od innych wrażliwy na sytuacje stresowe. Niektóre leki antydepresyjne mogą wywoływać podobne objawy. Warto porozumieć się z lekarzem, który przepisał te - nie wymienione z nazwy - leki i ustalić, czy opisywane dolegliwości mogą od nich zależeć? Magnez doustny raczej nie daje opisywanych przez Pana objawów. Warto nauczyć się odreagowywać stresy w sposób niefarmakologiczny. Dlatego warto więcej spacerować, nawet 30 minut codziennie, słuchać klasycznej, najlepiej barokowej muzyki - Bacha, Vivaldiego i innych kompozytorów...