Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 24 lata. Zaczęło się w nocy z piątku na sobotę, tóż po położeniu się do łóżka spać. ok. godz. 12:00 w nocy poczułem, że robi mi się gorąco. Zaniepokojony poszedłem do pokoju, gdzie znajdowali się domownicy, wykonałem pomiar ciśnienia, puls skoczył do 140. ( Dodam, że z reguły mój minimalny puls to ok 90 - 100 ) mam stwierdzoną tachykardię, ale nikt mnie nie kierował nigdy dalej, lekkie drżenie rąk to u mnei standard. Wieczór był spokojny zaalarmowałem domowników, że robi mi się słabo, zącząły mi się trząść nogi , wyszedłem na balkon żeby zaczerpnąć powietrza. Nie straciłem świadomości, wpadłem w histerię, że to zawał, mama dała mi 1/4 propranololu minęły 2 godziny i usnąłem, ale ciągle się budziłem i tak do rana ze strachem, że to już koniec, że dostanę zawału. 2 razy tamtego wieczoru tóż przed zaśniecię wymiotowałem. W sobotę miałem wysokie ciśnienie na przemian z niskim. Po południu mama dała mi hydroxyzinę i dzięki temu udało mi się usnąć, ale noc była nieciekawa ciągle, gdy zamykałem oczy i lekko przysypiałem budziło mi jakby walniecie jednorazowe młotem, niedziela podobnie, z tym, że dostałem biegunki, ale już przeszła. Dzisiaj było w miarę ok, ale jak tylko trochę się pobudziłem w rozmowie, serce znów zaczęło bić szybciej i mam ciśnienie 148 na 77. Puls 97 - ale taki puls jak juz mowilem u mnie to byla norma. Martwie sie, ze jak wykonam jakies czynnosci to zaraz dostane zawalu. Dodam, ze wczesniej co chwila wmawialem sobie jakas chorobe ukladu pokarmowego lub glowy. Zrobilem USG jamy brzusznej i ukladu moczowego dopplerem narzady zdrowe rownomierne . Teraz lekko boli mnie glowa, tomografii nie robilem, bo boje sie ,ze to cos z mozgiem. Mialem dosc traumatyczne przezycia dopiero od okolo roku sie pozmienialo na lepsze. W szkole nigdy nie mialem latwo, nie bylem akceptowany, 4 lata tkwilem w toksycznym zwiazku opartym ze strony drugiej osoby tylko na fizycznosci i jalowych obietnicach, mowieniu, ze jestem nikim i , ze niczego nie osiagne. Bylem wowczas u psychiatry i dostalem depakine, ktora tylko mnie otumaniala, nigdy nie mialem napadu lekow, czasem telepania po alkoholu na tzw. kacu Staram sie osiagnac cos w sferze artystycznej , ale to bardzo ciezkie , ciagle trzeba na cos czekac, a pieniadze sa potrzebne. przezywam to codziennie i jak mam czekac na jakas odpowiedz np. tydzien to odliczam do danego dnia - Nie wiem co mi jest, echo serca i ekg mam dopiero na srode wyznaczone - dodam ze prywatnie, bo nie mam aktualnie prawa do leczenia, wiec balem sie isc na pogotowie. Czy to stan przedzawalowy, a moze nerwica? Wiem, ze objawy wskazuja na nerwice, ale czy to mozliwe, ze mam stan przedzawalowy przez prawie 4 dni? Prosze o odpowiedz

A czy robic tez tomografie glowy? - dosc kosztowne, juz samo echo i ekg bedzie mnie sporo kosztowac co mnie dobija, ale to telepanie nie daje mi spokoju. Przed chwila po obiedzie, zanosilo mi sie na wymioty i od razu dostalem uczucie niepokoju w zoladku, ze cos sie stanie, czy to moze byc jednak cos z sercem tzn. stan przedzawalowy, a nie nerwica?

Dziś jestem rozdrażniony wszystko mnie denerwuje, noc przespałem dobrze po hydroxizinie, nie licząć dziwnych snów i raz obudziłem się z gorączką. Czy to możliwe, że to są jakieś problemy z głową, nie na podłożu psychiatrycznym tylko np. rak mózgu i przez to się złoszczę i mam objawy takie jakie wymieniłem? Proszę o opinie. Moja babcia kiedy miała przerzuty z płuc do mózgu bardzo się złościła, była nie do poznania. Dodam, że to był rak dróg rodnych, który po latach przerzucił się na płuca i do mózgu. Badania jakie dotychczasowo wykonałem to: Usg dopplerowskie jamy brzusznej i układu moczłowego - nic nie wykazało Jutro robię morfologię echo serca , ekg i rtg klatki piersiowej. Czy mam się obawiać, że to nie nerwica, a rak lub coś innego codzieje sięw moim mózgu?