Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie i drętwienie palca u rąk podczas gry w piłkę

Gość Coti96

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien Dobry mam 18 lat i od 9 roku zycia gram w piłke. od mnw roku - dwóch mam problem. Mianowicie gdy wykonam na meczu pare sprintów, lub przyjme piłkre na ktatke piersiowa, bądz ktos mnie popchnie zaczyna robic mi się słabo (oczywiscie nie po kazdym popchnieciu przyjęciu piłki itp) dawniej działo sie tak po jakichs 70 minutach gry a teraz gdy gram to nawet na samym poczatku gry gdy wykonam 3-4 sprinty jest mi juz słabo. Jednak mimo to kontynułuje mecz co powoduje ze dretwieja mi palce u rak (najczesciej mały oraz serdeczny) a takze jest mi cięzko oddychac ( Gdy byłem mały miałem astme na uczulenie pyłkowe czy jakos tak i brałem leki ale juz nie zazywam) Robiłem juz badania echo serca wysiłkowe itp i nic mi nie wykazało a ja juz nie wiem co robic. Kondycje mam dobra bo trenowałem cała zimę. BARDZO PROSZĘ O POMOC

Może to od kręgosłupa szyjnego?Czy mówisz o grze w piłkę nożną? Jeśli tak, to może gdy raz odebrałeś piłke na główkę ,mocno cie uderzyła i w kręgosłupie szyjnym coś się przesunęło?Trzeba to sprawdzić.Przyczyna oczywiście może być też inna.

Wiesz co? Powiem Ci że kiedy tak miałem ze spadłem praktycznie na głowe i dosyc mocno mnie to bolało ale potem nawet przestało teraz jak odchyla, całkiem głowe do tyłu to mnie troche boli ale nie wiem czy tak kazdy ma czy... Ale Co to ma wspolnego ze słabosciami dretwieniem palców i brakiem sił?