Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeskakiwanie pod żebrem na brzuchu z lewej strony

Gość Kaska

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka Wam wszystkim. Sluchajcie, od pewnego juz dosc dlugiego czasu cos mi haczy o lewe, ostatnie zebro. Glownie w pozycji lezacej,jak sie przewracam na bok, lub siedzacej. Odczuwam to tak,jakby cos sie zahaczalo o zebro i przy ruchu odskawiwalo na miejsce. Staje sie to uciazliwe. Nie wiem czy to nie ma zwiazku z zylami lub workiem osierdziowym. Do tego mi brzuch pulsuje centralnie mi skacze :|. Nie wiem co to moze byc. W pon mam USG brzucha, ale nie wiem czy cos zobacza. Wiem napewno,ze cos haczy i przeskakuje. Jak myslicie?
Witam ponownie. Lekarz przed badaniem USG stwierdzil,ze faktycznie cos mi tam haczy. Naklada sie na ostatnie zebro i przy ruchu odskakuje. Zabral sie za badanie, ale USG nic nie wykazalo. Mam wszycho ok. Nie potrafil wytlumaczyc co to moze byc. Zasygerowal,ze cos od serca moze, moze jakas zyla. Ale ja sie boje!!
Gość boli mnie aaaa
mialem identyczne obiawy... przestraszylem sie .. pojechalismy do szpitala... lekarz powiedzial ze to poczatkowe objawy wrzodow... jak zapobiec.. nie pic alkoholu .. nie palic... sypiac dobrze.. i ogolnie nie przesadzac z wysilkiem fizycznym
WOW..wrzody??!! No ostatnio to zaczyna mnie tam niezle bolec...tak kluje...hmmm...pic nie pije wcale...wysilek fizyczny-ostatnio remont mieszkania,moze dlatego zaczelo bolec? A palic-heh...no ehm...spie strasznie zle...kregoslup mi peka podczas snu i kurczaki no nie moge..a za 12 dni slub i stres mi spedza sen z powiek :( A jakie badania musze zrobic na te wrzody??
Ludzie pomocy!!! Od jakiś 5 dni właśnie mnie boli brzuch po lewej stronie pod rzebrami. Niewiem co mi jest! Nie mam poważnych objawów!!! Nie wymiotuje, nie boli mnie głowa, nie boli mnie brzuch, nie mam gorączki, moge chodzić, jeść, żyć... jednak czuję że *COŚ* mi tam siedzi i pulsuje!!! Boje się ludzie!!! Niewiem co mnie czeka! Gastroskopia? Endoskopia?! Ludzie boje sie!!! Ratunku!!! Ja nie chce umierać ;(((!!! Proszę PISZCIE NA MOJE GADU-GADU JAK NAWET MNIE NIEMA BŁAGAM WAS : 6201078 !!! Albo piszcie na maila - misia_ddz@amorki.pl!!! BŁAGAM!!!!!! ;( ... Pomocy...
Wyobrażcie sobie,że ja mam ten ucisk co dzień! Dwa lata temu miałam gastroskopię i stwierdzono- owrzodzenie dwunastnicy.Lekarz przepisał Bioprazol, po jakims czasie spokój.I znów powrót, ale teraz doszedł bół piekący.Najgorzej rano po przebudzeniu pieczę aż do łopatek tył pleców.Czekam na kolejną gastroskopię.Pojechaąłm do szpitala z bólem i wróciłam z bólem.Tymczasem ginekolog stweirdził zapalenie lewego przydatku.Mój ginekolog zaprzecza temu.Zmęczona jestem tymi diagnozami.W czerwcu kolonoskopia i wycięto gruczolaka.Za pół roku znów badanie.Boże, mam 36 lat i chcę dowiedzieć się,skąd przyczyna bólu ? Poradżcie, pomożcie?!!!
czesc wam, ja ostatnio mialam gastroskpie-wykazala zapalenie zoladka, mialam robione takze USG jamy brzusznej i wykazala powiekszona sledziona w granicy gornej normy(sledziona wlasnie znajduje sie po lewej stronie tak pod zebrem)...ale nie dostalam na to zadnego lekarstwa...jest to do obserwacji...sa dni kiedy strasznie mi ta sledziona pulsuje,kłuje, boli i sie powieksza... lekarz mi mowil,ze sledzione tez sie usuwa, ale mi to NARAZIE nie grozi. pozdrawiam
Ja miałem robione USG trzy razy w ostatnim półroczu przez trzech róznych lekarzy ostatni z nich wynalazł mi piasek w lewej nerce poza tym miałe 4 razy badaną krew mocz nawet kał na krew utajona i grzyby wszystko ok. Cały czas cos mnie poboluje z lewej strony.Dwa lata temu miałem gastroskopie i wykazała zapalenie żoładka i dwie małe nadżerki.Ale po kuracji lekami miałem spokuj do dzisiaj nie mam zgagi ani innych dolegliwości które wczesniej mnie męczyły. Juz nic z tego niewiem. Gastrolog twierdzi ze to moze zespół jelita nadwrażliwego ale nie mam biegunek ani zaparć - NIE WIEM
Bo musze Ci Kasiu powiedzieć, że mi teź żebro przy jakimś ruchu tak jakby się wciskało do środka i po ponownym ruchu wskakiwało na swoje miejsce. Mam to już hmm z 2/3 lata, nie wiem może dłużej, zawsze myślałem, że to może przez kulturystykę, którą uprawiam, że może jakieś żelastwo mi spadło na żebro i mi je złamało, no normalnie nei wiem co dlatego jestem ciekaw jak to u ciebie wygląda. Pozdrawiam
Mam takie same objawy bólowe i dziwne trzeszczenie w tym miejscu. Trwa to już 10 lat. Jestem okropnie zmęczony. Bóle często sięgają łopatki i ramienia. Nie raz już umierałem ale jakoś mało skutecznie więc pewnie nie ma się czym martwić. Lekarze mówią, że trzeba o tym zapomnieć :). Przeszedłem już chyba wszystkie możliwe badania - wszystkie na 6. Diagnoza lekarska zespół jelita drażliwego. W tej chwili nie biorę żadnych leków i brał nie będę bo te do tej pory nie zmieniały mojego stanu jedynie powodowały ubytki w portfelu. Myslę, że jedynym lekarstwem na takie dolegliwosci jest śmiech, ruch i dystans do życia. TROUT Obyście wszyscy byli zdrowi
Mnie zaczęło bolec pod lewym ostatnim żebrem około 3 lat temu i ból ten powtarza się prawie codziennie, Wrażenie takie jakby ktoś włożył mi balon w okolicach żołądka a dokładniej pod żebro i nadmuchiwał czasami boli słabiej czasami mocniej. Ale boli. Co ciekawe nie boli mnie, kiedy śpię, kiedy dużo chodzę, tylko, kiedy siedzę na krześle albo w samochodzie, uczucie jakby coś tam urosło?.Kilka razy byłem u lekarza a Ci dybali może to może tamto.Wreszcie postanowiłem zrobić porządne badania. Wsadzili mi kamerkę od dołu od góry, echo serca,prześwietlenie kręgosłupa, żołądka USG brzucha, wszystkie wyniki badań krwi moczu, i co? I nic wszystko OK nic nie znaleźli.A mnie, co boli to boli Teraz wymusiłem jeszcze badanie tomograf komputerowy, ale niechętnie dali * Lekarz stwierdził, że skoro to trwa tyle czasu i nie ma innych objawów,utrata wagi wymioty itp.. nie zależy ból od tego, co zjem to On nie wie, co to może być. A może ktoś z Was wie?? cooooo?Byłbym wdzięczny za sugestie
Nie chcę Cię martwić ale niestety może to być tętniak aorty piersiowo-brzusznej (jeśli boli cie także w okolicach żołądka) lub sam tętniak aorty piersiowej.Pójdź wykonaj resonans nie ci podadza kontrast.Koniecznie USG co tydzien i klatki piersiowej i brzucha!! Pozdrawiam Kriss