Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyniku morfologii krwi

Gość agifka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Oto moje wyniki krwi: Leukocyty - 9,61 Erytrocyty - 4,61 Hemoglobina - 13,4 Hematokryt - 40,1 MCV - 87,0 MCH - 29,1 MCHC - 33,4 Płytki krwi - 255 RDW-SD - 42,3 RDW-CV - 13,3 PDW - 15,2 MPV - 12,3 P-LCR - 44,4 podwyższone Neutrofile - 5,87 Limfocyty - 2,73 Monocyty - 0,74 Eozynofile - 0,22 Bazofile - 0,05 Neutrofile - 61,1 Limfocyty - 28,4 Monocyty - 7,7 Eozynofile - 2,3 Bazofile - 0,5 Dlaczego P-LCR mam podwyższone? Co to oznacza?

Witam. Jakiś czas temu na badaniach o pracę pani doktor wykryła, że z moim sercem jest coś nie tak. Kilka razy robiono mi ekg które nie wychodziło podobno dobrze(nie znam się, tak mi powiedziano), mam wysokie ciśnienie np. z dzisiaj 149/78 p.90 i to już jest dużo lepsze jak ostatnio. Zrobiłem badania w laboratorium i chciałbym się dowiedzieć dość szybko czy jest się czym martwić bo do lekarza dopiero w poniedziałek ;/ Tutaj zdięcie wyników * http://imgur.com/abJoH8R * Mogę również wysłać ostatnie ekg jeśli ktoś chce popatrzeć i powiedzieć mi coś wiecej na ten temat. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam i dziękuję :)

EKG widziała tylko pani doktor z eskulapu gdzie robiłem badania do pracy oraz lekarz rodzinny bo tam mnie z EKG odesłano. I właśnie od rodzinnego dostałem skierowanie na badania do laboratorium i powiedziano mi, że po wynikach pomyślimy co dalej. Ogólnie to wiem tyle, że nie wygląda to dobrze, nic więcej...

Gość michal40

Cześć zbliża się moja wizyta u lek neurologa po trzech miesiącach czekania mam pytanie chciałem zbadać tarczycę morfologię cholesterol magnez potas cukier czy lek neurolog przyjmujący na NFZ może mi dać skierowanie czy tylko mój rodzinny może