Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uszkodzenie przewodnictwa komorowego serca

Gość Bożena

Rekomendowane odpowiedzi

Po wykonaniu badania stymulacji serca stwierdzno u mnie cechy uszkodzenia przewodnictwa komorowego.W nocy serce bije mi 40razy na mimnutę,stały blok Istopnia,zasłabnięcia oraz bloki II i III stopnia zdarzają się głównie po jedzeniu, kilka razy w roku tracę przytomność, niski poziom żelaza(po zażyciu czuję się lepiej). W Poradni Zaburzeń Rytmu lekarz kardiolog zaproponował mi wszczepienie rozrusznika ale się nie zgodziłam bo się boję negatywnych skutków. Po konsultacji z Panią profesor tejże poradni powiedziała mi żebym się jdnak jeszcze wstrzymała. Może jest ktoś taki jak ja?
Gość abisynka
co prawda nie mam bloku ale mam cały czas tachykardię zatokową i proponują mi modyfikacje węzła zatokowo przedsionkowego co niestety może doprowadzić do bloku III stopnia. nie zgodziłam się na ten zabieg bo wiadomo że skończy się wszczepieniem stymulatora. a tego nie chcę. też się boję negatywnych skótkow i tych psychologicznych i medycznych....... ale jak ty masz bloki to nie wiem co ci doradzić może warto bo to może być niebezpieczne. a często masz te bloki?