Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Po jakim czasie zaczyna działaś lek Setaloft i Afobam?

Gość Andrzejek30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Andrzejek30

Witam czy ktoś zażywał lek Setaloft.Lekarz przepisał mi na nerwicę Setaloft i Afobam zażywam rano Setaloft 50mg i Afobam 0,25mg.Po jakim czasie zaczynają działać ja zażywam już 2 tygodnie ale nie widzę poprawy,czy uzależniają i mają jakieś skutki uboczne.Może ktoś zna jakieś dobre leki uspokajające na nerwicę?

Gość bianka2

Napiszcie mi jesli możecie jak z tym Setaloftem miałam dawkę najpierw pół z 50 mg przez dwa tygodnie pózniej całą biorę juz 2 miesiące i teraz lekarz kazał brać 50 i pól z tabletki a po dwóch tygodniach 100 . Ale jak wzięłam drugi dzień 75 mg cos zaczęło dziac sie z moimi oczami jakbyhm wszystko widział przez mgłę . Od tygodnia mam problem z oczami nie wiem czy to wina leku czy cos innego ale juz dostaje wariacji ciągle taka suchość w oko jakby piasek pod powiekami mam leki do oczu ale nic nie przechodzi lek Setaloft znów zmniejszyłam do tej 50 bo boje sie zwiekszyć . Czy ktos miał problemy z widzeniem jakie dawki bioerzecie . Proszę odpiszcie bo nie wiem co dalej robić czy zwiekszyć czy pozostać na tym co jest ?

Ja biore od 3 tyg. Pierwszy tydzień opiszę jednym słowem:masakra! Bóle brzucha, bezsenność, powiększone źrenice, brak koncentracji...ogólnie odlot. Rano drżenie rąk a w dzień czułam się jak pijana. Zaczęło mijać po 5 dniach. Teraz jest już ok, wszystkie objawy uboczne ustąpiły po tygodniu. Zaniku lęków narazie nie widzę, ale wiem że trzeba na to czasu...dwa lata temu skończyłam brać xetanor (na początku objawy były podobne z tymże o wiele bardziej nasilone) i wtedy też poprawę zauwazyłam dopiero po miesiącu. Dodam że pierwszy dzień wziełam 0,25 setaloftu, drugi 0,5 trzeci 0, 75 czwartego cały ( i to był najgorszy dzień). Od czwartego dnia jestem na 100 setaloft do tej pory. Najważniejsze to brać bez względu na skutki uboczne....wiem, że to nie łatwe, ale trzeba jakoś te dwa pierwsze tyg sie przemęczyć. Powodzenia

Potwierdzam ze pocztaki z Setaloft byly okrutne, tez myslalam ze cos sie z moimi oczami dzieje, drzenie rak, brak apetytu, gleboki oddech, bralo mnie na wymioty, raz omal nie zemdlalam, ale bylam w malym pomieszczeniu bez swiatla dziennego a mam klaustrofobie, wies dodatkowo wzmorzylo to nasilenie stanuow lekowych, biore lek juz ponad 2 mce, na szczescie te objawy ustaly, ale trzeba bylo to przetrwac, niestety aby zauwazyc poprawe trzeba dlugego czasu, zalezy tez od nasilenia choroby, u mnie zdefiniowano nerwice lekowa - do tego ardzo intensywne tiki nerwowe( ktore powoli ustepuja!) zycze wszytskiem wytrwania i poprawy, stres i nerwica to choroba cywilizacyjna ....

Gość kania1777

Ja biorę Setaloft 50mg od tygodnia. Niestety niema poprawy, a są skutki uboczne.Rano czuje już zdenerwowanie a w dzień jakbym słabiej widziała, coś mi weszło w pole widzenia. Ogólnie czasem mam wrażenie że ze mną coś nie tak. Mam nadzieje że to szybko minie - zle reaguje na nowe leki. A psychiatra szuka aby mi coś dopasować. pozdrawiam głowa do góry i do przodu.

Witam Biore ten lek już miesiąc, na początku lekkie nudnosci i suchość w gardle, bark apetytu i ogólnie zero checi do życia, tak jakby mi sie wszystko nasiliło. Teraz lek biore juz miesiąc i nie widze u siebie żadnej poprawy, jesli chodzi o lęk i duszności jakie mi dokuczaja podczas nerwicy :( ale dam mu jeszcze szanse miesiąc, zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam

Gość MagdziaR

Ja biorę setaloft od około miesiąca..kiedyś brałam citabax,ale ponieważ jestem po porodzie i karmię piersią dostałam setaloft..odrazu spytałam jakie moga być skutki uboczne,żebym czegoś sobie nie zaczęła wmawiać..pani doktor mówiła o mdłościach i takie tez przez pare dni miałam..zmniejszył mi się apetyt..zaczęłam od pól tabletki przez tydzień..mdłości mineły i po tygodniu brałam już całą,po 3 tygodniach 1,5 tabletki..faktycznie w między czasie miałam problem z oczami..ale szczerze mówiąc myślalam,że to od tarczycy..może faktycznie to było od tego leku ? sama juz nie wiem,nie pamiętam czy te oczy dokuczały mi wcześniej,ale chyba nie,więc możliwe że to od leku..teraz już tego nie mam..miałam też drżenie mieśni..zawroty głowy zdarzały mi się przed rozpoczęciem brania tabletek,więc to chyba nie od tego..póki co większośc dolegliwości minęła..jakieś tragedii nie ma..ale czy jest poprawa? sama nie wiem..

Witam, lek Setaloft zażywam od pół roku (moja dawka to jedna tabletka 50 dziennie). Czytając Państwa przeżycia muszę stwierdzić, iż w moim przypadku nie miałam żadnych utrudniających egzystencję skutków ubocznych. Co prawda na początku w godzinach południowych ogarniała mnie straszna senność, ale nic poza tym. Od miesiąca zauważyłam lekki przyrost wagi (zrobiłam się okrąglejsza ;)).Po półrocznej przygodzie z lekiem Setaloft mogę stwierdzić, iż nie działa on natychmiastowo lecz małymi kroczkami. Pytając lekarza jak długo będę musiała zażywać lek uzyskałam odpowiedź, że najkrótszy okres to 9 miesięcy, a do całkowitego wyleczenia trzeba około dwóch lat... Także drodzy internauci życzę powodzenia i cierpliwości. Myślę, iż warto być wytrwałym i dążyć do celu, aby w końcu poczuć się człowiekiem wolnym od lęku towarzyszącego nam na każdym kroku naszego życia. Mam nadzieję, że już za niedługo odczuję piorunujące (w sensie pozytywnym) działanie tego leku. Pozdrawiam

Gość xyz123321

Biorę setaloft od jakiś 3 trzech miesięcy, na stany lękowe i depresyjne. Przez kilka pierwszych dni chciało mi się ciągle spać, oraz było mi nie dobrze. Po trzech miesiącach moje samopoczucie poprawiło się, lecz nie jest jeszcze tak jak być powinno. Pierwsze efekty zauważyłam ok. po 3 tyg zażywania leku. Zostało mi jeszcze trochę czasu leczenia i mam nadzieję,że efekt końcowy będzie zadowalający. Wszystkim, którzy zażywają Setaloft i nie tylko, życzę zdrowia i cierpliwości :)

Przyjmuję Setaloft od 4 dni i zauważyłem, że jak mam jakąś pracę fizyczną to ten lek działa dobrze jak tylko siedzę w domu to jest regres. Poza tym, chyba powinienem suplementować witaminy takie jak B12, D, kwas foliowy, Omega 3 oraz magnez. Jak tylko zakupię w aptece i zacznę stosować to opowiem czy jest jakiś postęp. 

Generalnie to mam dosyć silne uczucie bólu żołądka i to pomimo stosowania probiotyku. 

pozdrawiam 

Gość Brandondiess

Witam

Opisze co zaszĹo rok temu gdy stosowaĹem low carb a wĹaĹciwie zero carb jakiĹ czas.Po okoĹo 7 dniach gĹĂłd praktycznie zniknÄĹ.MogĹem nawet gĹodowaÄ ile chciaĹem bez problemu co mi sie nie udaje przy diecie high carb bo dopada mnie wilczy gĹĂłd i musze coĹ jednak zjeĹÄ.I gĹodowaĹem kilka dni bez problemu.Na zero carbie wtedy po 7 dniach mogĹem zjeĹÄ dosĹownie jednÄ puszke tuĹczyka i starczaĹo mi na caĹy dzieĹ.

Teraz jednak 18 dnia zero carbu nadal mam apetyt-gĹĂłd i jem bardzo duĹźo biaĹka i tĹuszczu bez wÄgli ,do 5g. GĹĂłd jest niĹźszy sĹabszy niĹź na high carbie ale jednak nadal sie utrzymuje.

Nie wiem czemu wtedy gĹĂłd zniknÄĹ a teraz nie?

MoĹźe potrzeba wiecej jeszcze czasu aĹź zniknie?

Opiszcie jak to u was byĹo z apetytem szczegĂłlnie w pierwszych tygodniach low carbu/zero carbu.

Kiedy gĹĂłd znika?

Mam nadzieje Ĺźe zniknie bo chciaĹbym zrobiÄ gĹodĂłwke dla zdrowia jakiĹ czas a potem dalej zero carb.

Pozdrawiam
Marcin

Choruje na depresję i jedno co mogę wam powiedzieć że leki na depresję nie działają odrazu potrzeba czasu biorę setaloft od kilku dni mam mdłości ale lekarz który mi zapisał ten lek uświadomił mnie że na początku mogą występować mdłości i zwiększony niepokój uwierzcie mi  to przejdzie troszkę więcej cierpliwości