Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Rok już mija od wypadku jakiemu uległem. Prowadziłem auto, uderzono mnie w bok. Uraz odcinka szyjnego i piersiowego. Mnóstwo problemów, bólu, 5 i pół miesiąca L4. rehabilitacja ( masaż, laser, rozciąganie) pomogło tylko na chwilę. Od pewnego czasu mam ból w okolicy serca, szum w uszach podobny do ...szumu podczas ziewania? tyle ,że bywa godzinami. Skoki ciśnienia. Max 196 /125. standard 150/100 . Raz mnie pogotowie z ulicy zabrało. Badają moje serce ale jak dotąd wygląda ono dobrze. Nikt z lekarzy nie przyjmuje, że to może mieć związek z tamtym wypadkiem... szukam dr house :) lekko żartując , ale to poważne... ogromny dyskomfort i ...strach. Może macie doświadczenie w tej materii. Proszę o kilka zdań, które mogą rozjaśnić i może zasugerować coś lekarzom. Dziękuję.

Jeżeli masz zrobiony np. rezonans czy tomogr. tych odcinków kręgosłupa, to znajdź jakiegos doswiadczonego fizjoterapeutę zajmującego się terapią manualną. Może ci pomóc np. przy zawrotach głowy czy szumach poprzez rózne ćwiczenia, rozciągania kręgosłupa itp.Może warto spróbować znaleźć kogoś takiego.

Dzięki. rehabilitował mnie na prawdę dobry specjalista (wg opinii wszystkich na temacie się znających) byłem zadowolony , ale On sam stwierdził, że to może być mało i za krótko. Prosił o stałe konsultacje z lekarzem bo sam nie chciał ingerować na tym etapie za mocno. Oceniałem to raczej jako wymówkę, ale dalsze objawy sa dokładnie takie k=jak opisał. Z

Dzięki. rehabilitował mnie na prawdę dobry specjalista (wg opinii wszystkich na temacie się znających) byłem zadowolony , ale On sam stwierdził, że to może być mało i za krótko. Prosił o stałe konsultacje z lekarzem bo sam nie chciał ingerować na tym etapie za mocno. Oceniałem to raczej jako wymówkę, ale dalsze objawy sa dokładnie takie j ak opisał. Z resztą lepiej niż każdy z kilku lekarzy, których odwiedziłem.