Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysypka na rękach i swędzenie skóry po dopalaczach

Gość Pacjentka26

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pacjentka26

Witam ! Moje problemy ze zdrowiem zaczęły się od wzięcia dopalaczy (było to ok. 2 miesiące temu) . Po tym zdarzeniu przez tydzień źle się czułam. Po miesiącu zaczęły się zawroty głowy, mdłości i szum w uszach. Biegałam po lekarzach ale wszystkie wyniki miałam w porządku. Potem mi to przeszło ale dokładnie 2 dni temu wieczorem zaczęła mnie swędzieć skóra, a na drugi dzień też wieczorem dostałam wysypki na rękach, miałam powiększone źrenice i ogólnie nie za dobrze się czułam, ale pomyślałam, że może być to spowodowane moją alergią, którą mam na alternaria i inne pyłki lub swędzenie skóry może być od mojego nowego dezodorantu, bo mój młodszy brat wypsikał mi cały w pokoju. Wzięłam leki na alergie i poszłam spać. Na drugi dzień mi przeszło ale jak wróciłam ze szkoły z koleżankami znowu zaczęłam się drapać tyle, że tym razem jedna z moich koleżanek też dostała wysypki. Ona również wtedy brała ze mną to świństwo (dopalacze). Czy może to być właśnie tym spowodowane czy to po prostu alergia? Co robić? Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Czy ta wysypka jest na wew. stronie dłoni czy na całych rękach? Jak na dłoniach, to może wątroba zatruta chemikaliami i należy zbadać krew w kier. wydolnosci wątroby.:Alat,Aspat itd. I zmądrzeć.Jestem ciekawa czy idąc do lekarza powiedziałaś ,co zażyłaś czy udawałaś gREKA. zAPAMIETAJ,ŻE USZKODZENIE WĄTROBY MOŻE BYĆ NIEODWRACALNE I SKRACA ŻYCIE.

Gość Pacjentka26

Wysypka pojawiła się na zewnętrznej stronie tylko i minęła równie szybko jak się pojawiła od tego czasu nie miałam żadnych niepokojących objawów oprócz szybkiego bicia serca po spożyciu małej dawki alkoholu. Wszystkie badania krwi miałam robione i wszystko jest idealnie. Nie mam ani uszkodzonego układu nerwowego ani nic niepokojącego nie dzieje się z moją krwią. Czy mogę się jeszcze czegoś obawiać? Dodam, że jak na razie wszystko wróciło do normy ;)