Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Katarzyna12345

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Katarzyna12345

Witam. Moj tata mial ostry zawal serca i chcialabym aby ktos zinterpretowal jego wypis ze szpitala. Ostry zawal serca pelnoscienny , sciany przednie Choroba wiencowa 1-naczyniowa leczone POBASZ LAD zwezona krytycznie po oddaniu 2 septalnej INT ZMIANY PRZYSCIENNE LCX zmiany przyscienne RCA zmienay przysciene Koronarograsia z uzyciem 2-och cewnikow W sumie nie mam tego przed soba to co mi ojciec przez telefon powiedzial zyjemy w innych pastwach. Moze mi ktos powiedziec czy wszystko z nim dobrze i co tak naprawde znaczy to wszystko na wypisie? Dziekuje Wam bardzo!

Witam Panią Katarzynę, Pani Tata miał zawał serca ściany przedniej z istotnymi zmianami w jednym naczyniu - w gałęzi przedniej zstępującej lewej tętnicy wieńcowej, czyli w tym naczyniu wieńcowym, które prowadzi do ściany przedniej serca - tak, gdzie dokonał się zawał. Zwężone naczynie zostało poszerzone. W innych naczyniach nie ma istotnych zmian. Natomiast nie ma danych o stanie klinicznym pacjenta, ani o zaleceniach do domu. Prawdopodobnie te informacje są zawarte w epikryzie, czyli w krótkim streszczeniu historii choroby Pani Ojca.