Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawieszenie serca po usunięciu płuca

Gość Magdalena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdalena
Moja mama w listopadzie ubiegłego roku przeszła operację. W wyniku choroby nowotworowej usunięto jej całe lewe płuco. Dwa tygodnie temu trafiła do szpitala z powodu stanu zapalnego który pojawił się w miejscu wyciętego płuca. W płynie, który został z niego ściągnięty wykryto komórki nowotworowe. Lekarze nie dawali jej już żadnych szans na przeżycie. Stał się jednak cud. Choroba nowotworowa ustąpiła. Wyniki są w zadowalające. Pojawiły się jednak problemy z sercem, które jest zawieszone w powietrzu i nie ma się o co oprzeć, ponieważ w miejscu usuniętego płuca nie pojawiają się zwłóknienia. Mamie skacze ciśnienie. Serce jest bardzo słabe i nie wytrzymuje takiego obciążenia. Dodatkowo osierdzie wypełnione jest płynem. Mama musi zostać szybko zoperowana. Nie stać nas jednak na operacje w prywatnej klinice. Czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc?????
Droga Magdo! Napisz gdzie szukasz lekarza, jaki rejon. Jażeli urządza Cię Opole to super kardiochirurg dr. Tomaszewski (operował mojego tate)pracuje na oddziale kardiochirurgi na Witosa w Opolu ale gdzie prywatnie przyjmuje to nie wiem.Polecam.Doktor rekomendowany przez Religę.
Gość Kiepska sprawa
Tego nie wiem ale często pomaga odpowiednia dieta.I powinna spożywać substancje zapobiegające nowotworom.Podobno askorbinian potasu jest dobry i na pewno najtańszy z tych cvo znam.A na choroby serca często związki magnezu pomagają.A operacja powinna być w ostateczności