Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niemiarowość serca a ćwiczenia streetworkout

Gość sick cunt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sick cunt

Witam, zauważyłem ostatnio rzadkie bóle w klatce piersiowej, dzisiaj poszedłem do kardiologa i na ekg wyszła niemiarowość serca - jakieś zaburzenia pracy serca, mogące się pogorszyć i doprowadzić do udaru. Lekarka powiedziała, że to wina ciężkich treningów oraz białka, a raczej tego co nim nie jest, acz się w nim znajduje. Stanęło na tym, że na razie nie mam żadnych leków, mam tylko dać sobie spokój z siłownią - a dokładniej ćwiczeniami statycznymi. Pływać, biegać itd jak najbardziej mogę. Tutaj moje pytanie: Czy mogę wziąć się za streetworkout ( dla niewtajemniczonych ćwiczenia na drążkach - https://www.youtube.com/watch?v=4_HWxrbgMEQ) Ewentualnie jakie ćwiczenia mogę wykonywać aby nie przyczynić się do pogłębienia problemu? Pozdrawiam

Witam Sick Cunt, Ćwiczenia na drążkach polegają prawdopodobnie na tym, że wykonuje się je na określonej wysokości. Zaburzenia rytmu (nie podano jakie?) mogą teoretycznie prowadzić do zaburzeń orientacji i zasłabnięć, jeżeli nie są na tyle groźne, że prowadzą do utrat przytomności. Wobec tej sytuacji, wydaje się, że lepiej jest stosować te ćwiczenia, które zaproponowała pani doktor, natomiast nie warto ich rozszerzać o ćwiczenia grożące upadkiem z wysokości.