Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, tachykardia i bradykardia a nerwica

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Słuchajcie mam pytanie , leże sobie w wannie i normalnie widze skurcze serca, przyykładam palce do szyi, tętno ok. Niemniej serca naparza ostro tak jakby cała klata drży... Holter wykzal mi 21 tachykardii, 11 barykardii i 1 skurcz ponad 155 na minute( ale akt seksualny). Moje pytanie jak wyczuć ,że śa jakieś migotania?? czy temu zawsze towarzyszy szybki puls??? Zakładając nerwiće, może być tak ,że serce mocno bije, puls w normie a jest kardilogocznie okej?? Może to byc wynik nerwicy??

Witam DS82, Jeżeli w holterze zarejestrowano szybkie i wolne rytmy serca, to warto porozumieć się ze swoim lekarzem, czy rzeczywiście wszystko jest w porządku? Proponuje zrezygnować z kąpieli w wannie. Szybkie lub wolne bicia serca mogą niekiedy powodować zaburzenia świadomości. Jeżeli woda w wannie jest bardzo gorąca, a nawet jeżeli taka nie jest i podczas kąpieli wystąpią tego typu problemy z rytmem serca, wówczas może dojść do chwilowego omdlenia. Jeżeli głowa znajdzie się wtedy pod wodą, to można sobie wyobrazić dalsze skutki. Proponuję kąpiel pod prysznicem i to jak nakrószą.