Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenia ciała, uczucie zimna, złe samopoczucie i częstomocz

Gość maciej198888

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciej198888

Witam serdecznie, Mam 25 lat. Od kilku lat (2006) męczy mnie problem, otóż bywają takie dni że *źle się czuje*. W 2006 roku byłem w szpitalu na badaniach kardilogicznych z nadciśnieniem, ale stwierdzili ze wszytko jest ok. Ale według mnie nie jest ok. Mimo upływu lat bywają takie dni, że czuje się jakbym był starym dziadkiem. Tymczasem widze swoich kolegów pełnych energi, a ja sune językiem po chodniku. Pierwszy przypadek jest jakby niezależny od psychiki. Po zarzyciu tabletki która rozżedża krew (np Polopiryna S na przeziębienie) mam w nocy niepokojące dolegliwości. Serce mi bije raczej spokojnie (tzn nie odczuwam że jest jakieś mocniejsze bicie). Około 10 min jak się położe nachodzą mnie dreszcze. A raczej całe ciało się trzęsie, i ręce i nogi. Tak jakby było mi bardzo zimno. Mam wrażenie że serce nie wyrabia i nie jest w stanie ogrzać całego ciała. Problem ustępuje, kiedy przykryje się dodatkową kołdrą i wezme do łóżka butelke z cipłą wodą jako grzejniik. Ale to nie jest najwiekszym problemem, bo po prostu teraz nie zażywam polopiryny czy scorbolamidu. A teraz drugi problem. Czasem pojawiają sie dni, że *źle sie czuje*. Jeżeli jest długi dzień, z wieloma sytacjami stresowymi to odczuwam, że serce bije mocno i szybciej niż zwykle. Wyraźnie słyszę uderzenia mojego serca, Szybko się męćze. Zauważyłem też że najczęsciej w tej sytuacji mam pusty brzuch (tzn. chodzi o to że ne jesten najedzony do syta) i z większą częstotliwościa oddaje mocz. Wydaje mi się że mam podwyzszone ciśnienie, głowa mnie nie boli, ale jest taka dosyć tępa, nie mam siły w mięśniach, właściwie nie ma na nic ochoty. W tej sytuacji nachetniej bym usiadł i siedział. Dodatkowo źle reaguje na światło. Najczęsciej te odczucia zostają do samego końca dnia. Ale czasem występują objawy jak w przypadku pierwszym, mimo że nie biore żadnych leków. Tzn. w nocy serce zwalnia i zaczyna mnie trząść, tak jakby było zimno. Dodam jeszcze że od małego źle śpie. Tzn. mam problem z zaśnięciem, czasem nie śpie po kilka godzin, ale rano moge spać do oporu. 1. co to może być za problem i jaka jest jego przyczyna?, 2. prosze o wskazówke do jakiego lekarza mam sie wybrać: psychiatry, kardiologa, endokrynologa czy może jeszcze jakiegoś innego?. Chciałem tylko zaznaczyć że nigdy nie pije alkoholu, nigdy nie paliłem papierosa, nigdy nie miałem nadwagi (wręcz przeciwnie, całe życie jest jak szczypior) i nigdy uprawianie sportu nie było moim ulubionym zajęciem. Nie zażywam też żadnych leków.

Może masz uczulenie na niesteroidowe leki przeciwzapalne[aspiryna=kwas acetylosalicylowy], może alergikiem jesteś?Kto wie....Nie piszesz jakie masz cisnienie.Badałeś tarczycę? Przy nieprawidłowościach jej pracy można się czuć chwilami jak zbity pies, mieć kołatania serca,brak siły fizycznej ,złe nastroje itp.Czy w szpitalu badali cię w tym kierunku?