Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Piszę na tym forum juz po raz trzeci... Od trzech miesięcy nieustannie boli mnie: a to w mostku ,a to w piersiach, a to uciska.... Ogólnie klatka. Wyniki krwi ok, test wysiłkowy ok, holter wykazał okresowaą tachykardie i 1 skórcz ponad 155 na minute( akcent skeksulany, więc się nie martwie). Pytanie do kardiologa a także innych uczestników: Miewam jakieś takie dziwne bicia w mostku i odrobine powyżej? Czy to jakaś arytmia, migotanie/trzepotanie? czy zawsze mogotaniom , trzepotaniom i arytmii towarzyszt szybki puls, bo ja często mierze swój puls i jest ok. Sporo przeszedłem w tamtym roku, czy nerwica może powodowac bóle klatki przez tyle miesiecy????? Bo tomograf klatki wykazał tylko grsice, a alekarz twierdzi ,ze od tego nie występuja bóle... Prosze o jakąs pomoc....

Gość karolaaa33

Witaj, to chyba nie ma nic do tego , tetno zwiazane jest z cisnieniem, wysokie cisnienie rowna sie niskie tetno, nieskie cisnienie rowna sie wysokie tetno. Tak mi tlumaczyl lekarz i u mnie to sie sprawdza, nigdy nie mierzylam w sumie pulsu jak mi trzepocze serduszko . Moze wtedy zmierz cisnienie i zobacz, tak jak pisal pan doktor spacerki kijki itd sa super, masz jakies leki? jak chcesz to napisz na gg 48858468 to pogadamy najwyzej tam o tym, pozdrawiam, karola

Gość Marek1962

Witam DSS82 Wygląda na to, że w dużej mierze stres spowodował u Ciebie tą arytmię. Mój znajomy też miał podobne problemy. Zmienił zupełnie swoje nastawienie i wprowadził kilka poprawek w swoim trybie życia ze strony http://www.sercejakdzwon.pl i pomogło. Tobie życzę tego samego. Pozdrawiam